Fange stak af fra fængsel, brød ind hos kvinde og stjal bil: Nu er han igen i fængsel

En 30-årig mand flygtede fredag morgen fra Kragskovhede Fængsel

Opdateret med oplysninger fra grundlovsforhøret

JERUP:En 30-årig mand fra Randers er ved Retten i Hjørring blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør fredag eftermiddag. Det sker efter en fangeflugt fra Kragskovhede Fængsel, der fredag formiddag udviklede sig til røveri og endte med et færdselsuheld ved Aalborg.

Omkring klokken 08 bankede det nemlig på døren hos en kvinde på Nyvangsvej i Jerup. Udenfor stod en 30-årig mand, som kort forinden var flygtet fra Kragskovhede og som angiveligt hurtigt skulle bruge et køretøj til at komme længere væk.

Det vidste den kvindelige beboer ikke noget om, men da manden bad om at få nøglerne til hendes bil, var hun klar over, at noget var galt, og hun forsøgte at lukke døren.

Her blev situationen ubehagelig, da det lykkedes manden at mase døren op og trænge ind i hjemmet ved at true kvinden. Indenfor fandt han selv bilnøglerne og stjal kvindens bil, fortæller politikommissær Peter Skovbak.

Den undslupne fange tog herefter flugten sydpå ad motorvejen, men han kom ikke særligt langt.

Omkring en time senere - kl. 09.15 - kørte han galt i bilen lige syd for Limfjordstunnelen, og der sluttede fangeflugten.

Da politiet ankom til stedet, fandt de hurtigt ud af, at bilen var stjålet, og at den 30-årige i øvrigt var flygtet fra fængslet.

Manden blev herefter anholdt

I grundlovsforhøret var han sigtet for røveri mod kvinden i Jerup, hvor han stjal bilnøgler og bil, samt for at være flygtet fra fængslet.

- Den 30-årige har stort set erkendt de faktiske omstændigheder. Han har erkendt, at han stjal kvindens bilnøgler, og at han stjal hendes bil, som han flygtede i. I retten fortalte han, at der var "nogle familiemæssige ting", han var nødt til at være en del af, og det var årsagen til, at han valgte at flygte fra fængslet, oplyser senioranklager Torben Kauffmann, Nordjyllands Politi.

Han forventer, at der forholdsvis hurtigt kan rejses en tiltale for det røverilignende forhold samt tyveriet af bilnøgler og bil og flugten fra fængslet.

- Med den 30-åriges erkendelse af de faktiske omstændigheder er det næppe en langvarig efterforskning, der skal til, før der kan rejses tiltale, forudser anklageren.

Den 30-årige var netop i september påbegyndt afsoningen af en fængselsdom for blandt andet brugstyveri.

Han kærede ikke byretten afgørelse om varetægtsfængsling i fire uger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.