Flere ladestandere: Det skal gå tjept

Politikerne i Frederikshavn satser på at de private firmaer kan være klar med opsatte standere inden sommersæsonen

Nu skal placeringen først afklares, men formanden for Teknisk Udvalg satser på at det klan gå tjept, så man kan have lader klar på kommunale p-pladser og vejanlæg inden sommer. Arkivfoto: Martin Damgård

Nu skal placeringen først afklares, men formanden for Teknisk Udvalg satser på at det klan gå tjept, så man kan have lader klar på kommunale p-pladser og vejanlæg inden sommer. Arkivfoto: Martin Damgård

FREDERIKSHAVN:Nu skal Park og Vej og center for Teknik og Miljø i gang med at finde egnede steder, hvor der kan placeres ladestandere.

Og det er et arbejde, der skal gå tjept, for politikerne vil gerne have planen på bordet i så god tid, at man kan nå at få ladestanderne sat op inden turisterne indtager Nordjylland for alvor.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne ser, at opgaven løses hurtigt, så vi kan komme i gang for alvor med at få ladestanderne op, siger formanden for teknikudvalget, Karsten Thomsen (S).

Opgaven er i første omgang at udpege egnede lokaliteter.

Til den ende har Teknisk Udvalg derfor frigivet 175.000 kroner til arbejdet.

Når ladestandernes placeringer er valgt skal udvalget have sagen på bordet igen inden man så for alvor ruller projektet ud med tildeling af tilladelser til etablering af parkeringspladser udført med ladestik.

På udpegede lokaliteter med flere end fire udpegede parkeringspladser, må en aktør maksimalt få rådighed over 50 procent af pladserne.

Udvælgelsen skal ske på baggrund af en behovsmæssig vurdering, således at der sikres at ladestanderne placeres hvor behovet er, herunder at de er af den type ladere som dækker behovet, således at det sikres mest mulig nytte af de reserverede pladser.

Frederikshavn Kommune skal godkende anlægget inden ibrugtagning må finde sted.

Efter kommunens laderstrategi forventes der op mod 2030 at være et behov for at 242 biler skal kunne oplades i det offentlige rum.

Der er private firmaer, som har udtrykt et ønske om at få tilladelse til at opsætte ladestandere for el-biler på kommunale vejarealer og dertil kommer en ny lov om infrastruktur for alternative drivmidler,som forventes at træde i kraft i april i år.

Loven har til formål at give kommunerne muligheder for at fremme opstillingen af f.eks. ladestandere til el-biler.

For at sikre en hurtig udrulning og tilpasning af behovet for ladestandere, specielt i forhold til turismen, foreslås, at der gives rådighedstilladelser på de offentlige kommunale vejarealer som første fase.

Vedtages loven kan man igangsætte en fase to, med udrulning af udbud i henhold til den kommende lovgivning.

Rådighedstilladelserne foreslås givet til kommercielle ladestandere med uhindret offentlig adgang til brug, med de vilkår den enkelte operatør har.

Ladestanderne må ikke være tiltænkt som privat ladestander eller som ladestander for bestemt virksomhed eller

detailhandel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.