Coronavirus

Flere smittede: Nu begrænses besøgsmuligheder på plejecentre og botilbud

Frederikshavn Kommune på "rød liste" - får påbud af myndighederne

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

FREDERIKSHAVN:Et stigende smittetal i Frederikshavn Kommune betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har indført besøgsrestriktioner på plejecentre og sociale tilbud.

I begrundelsen herfor er der lagt vægt på, at der i Frederikshavn Kommune den 8. september var over 30 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere, og at smitteforekomsterne er spredt i hele kommunen.

- Påbuddet betyder desværre, at man ikke på samme måde vil kunne besøge sine pårørende på kommunens plejecentre og sociale institutioner. Vi bliver nødt til at passe bedst muligt på vores mest udsatte borgere, indtil vi får brudt smittekæderne, siger kommunens borgmester, Birgit S. Hansen, i en pressemeddelelse .

I øjeblikket er der konstateret én smittet beboer på et af kommunens plejecentre.

Påbuddet indebærer, at besøg som udgangspunkt skal foregå på udendørsarealer, og at besøg på indendørs arealer ikke kan finde sted, medmindre besøget sker i forbindelse med en kritisk situation eller at den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Påbuddet er gældende med øjeblikkelig virkning og indtil sundhedsmyndighederne ophæver det eller fastsætter et nyt, senest den 1. oktober 2020. Beboerne og de pårørende vil modtage information direkte fra plejecentre og botilbud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.