Forfatterpræst forlader Skagen: Der venter noget enestående

Kristian Ditlev Jensen får Danmarks mindste og mest isolerede menighed

Kristian Ditlev Jensen forlader sit embede i Skagen til fordel for Danmarks mindste pastorat. I hænderne sidder forfatterpræsten med sin roman "Sukkerchok", som Gyldendal udgav i 2020. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Kristian Ditlev Jensen forlader sit embede i Skagen til fordel for Danmarks mindste pastorat. I hænderne sidder forfatterpræsten med sin roman "Sukkerchok", som Gyldendal udgav i 2020. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Efter blot to år i Skagen siger forfatterpræsten Kristian Ditlev Jensen farvel til Danmarks nordligste embede.

Den 50-årige sognepræst, der også er uddannet journalist og har udgivet en række prisbelønnede bøger, afslører på Facebook, at han har fået et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

- Efter mere end to dejlige, elegante og flittige år i Skagen har jeg fået muligheden for at prøve noget helt enestående, skriver Kristian Ditlev Jensen og afslører, at han fra 1. november tiltræder som kirkebogsførende sognepræst på kattegatøen Anholt, som Kristian Ditlev Jensen kalder "Danmarks mindste og mest isolerede pastorat".

- Min opgave bliver at samle, styrke og beskytte de 136 fastboende sjæle, som lever på øen midt ude i Kattegat, skriver den afgående Skagen-præst, som i 2012 blev uddannet teolog og i 2017 ordineret som præst i den danske folkekirke i Haderslev Domkirke.

Kristian Ditlev Jensen blev ordineret præst i 2017 - og han siden august 2019 haft embede i Skagen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

Kristian Ditlev Jensen blev ordineret præst i 2017 - og han siden august 2019 haft embede i Skagen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Kim Dahl Hansen

Kristian Ditlev Jensen

Kristian Ditlev Jensen er født 27. januar 1971 i Holbæk.

Han udgav i 2001 selvbiografien "Det bliver sagt", som skildrer de seksuelle overgreb, han var udsat for som barn. Bogen fik Weekendavisens Litteraturpris.

Kristian Ditlev Jensen debuterede som skønlitterær forfatter i 2004 med romanen "Livret", der modtog Debutantprisen på BogForum.

I 2011 udkom samtale- og essaybogen "Hvorfor må vi ikke tale om døden?", hvor han og retsmediciner Jørgen Lange Thomsen diskuterer døden og dens aspekter som mord, selvmord, ulykker og naturlig død.

Hans seneste udgivelse er romanen "Bar" om livet med store mængder alkohol, som er udkommet på Gyldendal i 2021.

Kilde: Wikipida

Siden august 2019 har han været knyttet til Skagen Pastorat i Frederikshavn Provsti som sognepræst, og han har været glad for tiden på toppen af Danmark.

- Jeg vil i det daglige savne både mine søde præstekolleger i Skagen, kirkens dygtige medarbejdere, min bundsolide menighed, stedets ånd og i det hele taget vendelboerne, der er tavse, seje, varme om hjertet - og som har en unik og underspillet humor. Det er jeg alt sammen kommet til at holde forfærdelig meget af, skriver Kristian Ditlev Jensen og tilføjer, at hans dør er åben for visitter på Anholt.

- Heldigvis er der kun tre timer i båd - med to meter høje bølger - hvis nogen vil besøge mig, slutter han sit opslag

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.