Havmøllepark: Færre og lavere møller

Energiselskab kom med overraskende udmelding forud for borgermøde

De nye møller ses til venstre i visualiseringen fra Nordre Skanse og de eksisterende havnemøller i forgrunden til højre.

De nye møller ses til venstre i visualiseringen fra Nordre Skanse og de eksisterende havnemøller i forgrunden til højre.

FREDERIKSHAVN:European Energy har valgt at reducere antallet af møller ved den forslåede Frederikshavn Havmøllepark. Det betyder, at parken går fra seks til fem møller og at afstanden til Hirsholm øges med cirka en kilometer.

Derudover reduceres højden fra maksimalt 300 meter på alle møller - til to nordlige møller med 200 meter i maksimal højde og tre sydlige møller med maksimal højde på 265 meter.

– Vi har haft en dialog med flere store møllefabrikanter for at se, hvordan vi kunne få deres behov til at harmonere med, hvad vi har hørt fra borgerne i Frederikshavn gennem de seneste uger. Vi mener det her en god løsning for alle parter. Vi ser frem til en god debat ved aftenens borgermøde i Det Musiske Hus, sagde Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy ved offentliggørelsen af selskabets nye beslutning om at lave færre og lavere vindmøller.

Det var torsdag aften klokken 19, der var borgermøde i Det musiske Hus i Frederikshavn om mølleplanerne ved Hirsholm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.