Her er livreddere klar ved de nordjyske strande

På fredag åbner livreddertårne seks steder i landsdelen

Fra på fredag er livredderne igen klar ved en række nordjyske strande. Arkivfoto: Peter Broen

Fra på fredag er livredderne igen klar ved en række nordjyske strande. Arkivfoto: Peter Broen

NORDJYLLAND:Fra på fredag 28. juni er der igen livreddere ved seks strande i Nordjylland.

Nemlig ved Sønderstrand i Skagen samt ved Tornby, Tversted, Løkken, Blokhus og Palmestranden i Frederikshavn.

Kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning rejser flaget i livreddertårnene, som vil være bemandet hver dag frem til 21. august.

Livredderne er klar til at hjælpe lokale og turister med alt fra alvorlige redningsaktioner til at oplyse om strøm, revlehuller og andre lokale forhold, man bør kende, før man går i vandet.

Ved disse seks strande i Nordjylland åbner livreddertårne på fredag. Grafik fra respektforvand.dk

Ved disse seks strande i Nordjylland åbner livreddertårne på fredag. Grafik fra respektforvand.dk

- I et land som Danmark, omgivet af vand og lange kyststrækninger, er det vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert ved og i vandet. Men selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder, og der giver livredderne en ekstra tryghed og kan træde til, hvis man kommer i nød, siger programchef René Højer fra TrygFonden i en pressemeddelelse.

Han understreger, at det forebyggende arbejde også er en vigtig del af livreddernes arbejde. Derfor bruger de meget tid på at tale med badegæster om forhold som fralandsvind og revlehuller, som man skal være opmærksom på, før man går i vandet.

icon

Vi opfordrer altid badegæsterne til at bade mellem flagene, hvor livredderne især holder øje

Michael Iwersen

I 2018 udførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 88.355 indsatser, hvoraf de 52 var redningsaktioner, hvor personer var i livsfare.

På strandene er den zone, hvor livredderne holder særligt øje, markeret med rød-gule flag i strandkanten.

- Vi opfordrer altid badegæsterne til at bade mellem flagene, hvor livredderne især holder øje. Så er der største chance for at få hurtig hjælp. Livredderne bliver ofte tilkaldt af badegæster, når nogen er i nød uden for den primære zone. I de områder er der risiko for ikke at blive opdaget hurtigt, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på strandene hver dag kl. 10 til 18 fra 28. juni frem til 21. august.

Læs mere på respektforvand.dk

De fem baderåd

TrygFonden har sammen med Dansk Svømmeunion udviklet disse fem baderåd:

1. Lær at svømme.

Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vandet

Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet

Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende

En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl, så der hurtigt bliver dybt? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne

Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk