Jagtforening

Jægerne havde en plan - nu er den skudt ned

Politikere sagde nej til lokalplan for moderniseret Jagtcenter Nord med riffelbane og støjvold

Jagtcenter Nord stod til en omfattende modernisering og anlæg af ny riffelbane. Nu bakker politikerne ud. Foto: Torben Hansen

Jagtcenter Nord stod til en omfattende modernisering og anlæg af ny riffelbane. Nu bakker politikerne ud. Foto: Torben Hansen

SÆBY:Flere års forberedelse af opgradering af Jagtcenter Nord ved Solsbæk med riffelbane, en gigantisk 15 m høj støjvold, nyt klubhus og skydehuse ser ud til at være spildt. For politikerne i Frederikshavn har fået kolde fødder i ellevte time.

Det tegnede ellers til godkendelse af lokalplanen allerede på plan- og miljøudvalgets septembermøde efter indstilling fra kommunaldirektør Mikael Jentsch.

Siden har der været en time-out. Men tirsdag forkastede et flertal i udvalget den nye tekniske direktør Thomas Eriksens indstilling om at vedtage lokalplanen og give miljøgodkendelse med begrænsning i skydetider som foreslået af jagtcenteret. Kun Mette Hardam (V) stemte.

Hendes partifælle, udvalgsformand Peter Sørensen, og socialdemokraterne stemte imod.

Udvidelsen af banen har ført til mange protester fra naboer og sommerhusforeninger som - modsat jægerne - ønsker omfattende begrænsning af skydetiden. I weekender, i ferieperioder, i vildtets yngletid.

Peter Sørensen forklarer den pludselige kovending i udvalget med, at politikerne tidligt i forløbet fik mangelfuld rådgivning af kommunens egne embedsmænd.

- Vi blev ikke dengang gjort opmærksom på, at vi lokalt bliver sat uden for indflydelse på skydetiderne, efter banen var opgraderet og miljøgodkendt.

Det var først i slutfasen, at Peter Sørensen og udvalget blev bekendt med, at det ikke er kommunen, der fastsætter skydetiderne.

Hvis jægerne på et tidspunkt ønsker at udvide dem, så kan de gøre det, såfremt den bedre støjsikrede bane opfylder miljømyndighedernes krav.

- Udvalgets beslutning er ikke udtryk for manglende tillid til jægerne, pointerer Peter Sørensen.

- Men en ny centerbestyrelse vil uden videre kunne søge miljømyndighederne om udvidede skydetider. Bestemmelserne er groteske, og derfor havde vi ikke et alternativ til at sige nej til lokalplanen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.