Kæmpe vindmøller på havet tættere på: Rapport sendes i høring senere i år

Fem meget høje testvindmøller er planlagt til at blive bygget på havet ud for Frederikshavn

Vindmøllerne ses her fra Pikkerbakken. Scenariet er med en totalhøjde på 300 meter, rotordiameter på 250 meter og en navhøjde på 175 meter. Afstand til nærmeste mølle er her syv kilometer og den fjerneste 9,9 kilometer.  Visualisering: European Energy A/S.

Vindmøllerne ses her fra Pikkerbakken. Scenariet er med en totalhøjde på 300 meter, rotordiameter på 250 meter og en navhøjde på 175 meter. Afstand til nærmeste mølle er her syv kilometer og den fjerneste 9,9 kilometer. Visualisering: European Energy A/S.

FREDERIKSHAVN:265 meter høje testvindmøller kan i løbet af et par års tid være placeret på en plads øst for Frederikshavn.

Det skriver energiwatch.dk

Ifølge hjemmesiden må tre af de kommende vindmøller være de 265 meter høje, mens to andre møller må være op til 200 meter høje.

Miljøkonsekvensrapporten for projektet blev således sendt i myndighedshøring i mandags. Det bekræfter udvikleren bag projektet, European Energy.

- Vi går nu ind i den afsluttende fase for vores forberedende arbejde med miljøkonsekvensrapporten for havvindmøllerne ved Frederikshavn, og vi ser frem til at sende materialet i offentlig høring senere i år, siger adm. direktør Knud Erik Andersen ifølge energiwatch.dk

Et stort flertal i byrådet gav i 2018 gav European Energy tilladelse til at gå videre med projektet med de op til 275 meter høje møller.

Oprindeligt bad Energistyrelsen om input til miljøkonsekvensrapporten - oprindeligt kaldet en VVM-redegørelse - tilbage i 2019, hvor der var frist til 14. august til at komme med ideer og forslag til rapporten.

Rapporten skal give en samlet beskrivelse af projektet og dets miljøkonsekvenser, som kan danne grundlag for en offentlig debat om projektet. Denne debat skal indgå i miljømyndighedernes endelige vurdering af, om der skal gives tilladelse til projektet.

Det er denne miljøkonsekvensrapport, der nu ifølge European Energy forventes sendt i høring senere på året.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.