Klitten der forsvandt

Politidirektør sender klitsag ud af Nordjylland: Manden har forretningsrelation til en af de sigtede

Det bliver Østjyllands Politi, der skal afslutte sagen om groft hærværk på fredede klitter i Skagen

Privatfoto

Privatfoto

SKAGEN:Sagen om det omfattende hærværk på fredede klitter på Skagen Sønderstrand er nu sendt ud af Nordjylland. Det bliver i stedet Østjyllands Politi, der skal afslutte sagen.

Det sker, fordi det har vist sig, at politidirektør Anne Marie Roum Svendsens mand har forretningsmæssige forbindelser til en af de to mænd, der er sigtet i sagen.

Det var politidirektøren selv, der opdagede relationen mellem den sigtede og hendes mand og derfor valgte at fjerne sagen fra Nordjylland.

Det skete i starten af december sidste år.

- Da jeg fandt ud af, hvem de sigtede var, og dermed at der var en forretningsmæssig relation til min mand, så besluttede jeg, at det var mest rigtigt, at sagen ikke skulle afgøres i Nordjylland, siger Anne Marie Roum Svendsen.

icon

Det kan ikke undgås, at der nogle gange vil være relationer, der kan skabe interessekonflikter

Anne Marie Roum Svendsen, Politidirektør, Nordjyllands Politi

Politidirektøren understeger, at der ikke er noget usædvanligt i, at klitsagen blev overdraget til Østjyllands Politi, da man opdagede forretningsforbindelsen mellem hendes mand og en af de sigtede.

- Det er helt efter bogen. Det kan ikke undgås, at der nogle gange vil være relationer, der kan skabe interessekonflikter. Og det er jo også derfor vi har et system, der sikrer, at vi undgår habilitetsproblemer, siger hun.

Hærværk og navneforbud

Hærværket på de fredede klitter skete 27. oktober, og i november blev to mænd sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

Det er altså en af de to mænd, der har en forretningsmæssig forbindelse til politidirektørens mand. Politidirektøren ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvad relationen mere præcis består i.

Blandt andet fordi, der er nedlagt navneforbud i sagen, hvilket betyder, at de to sigtede ikke må kunne identificeres offentligt.

Nordjyllands Politi nåede at færdigefterforske sagen, men det er nu op til anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi at vurderer tiltalespørgsmålet - men også om der eventuelt skal foretages yderligere efterforskning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.