Læsøs kommunaldirektør er fritstillet

Trods sin opsigelse kan Peter Pietras alligevel få en pose penge med

Trods sin opsigelse kan Peter Pietras alligevel få en pose penge med. Arkivfoto: Kirsten Østergaard

Trods sin opsigelse kan Peter Pietras alligevel få en pose penge med. Arkivfoto: Kirsten Østergaard

LÆSØ:Da kommunaldirektør Peter Pietras efter balladen om den såkaldte skur-sag afleverede sin opsigelse til Læsø Kommune var det med en frist til 31. marts 2022.

I den forbindelse oplyste borgmester Karsten Nielsen, at kommunaldirektøren gerne ville fortsætte sit arbejde, indtil kommunen havde fundet en ny kommunaldirektør.

Over for Nordjyske afviste Peter Pietras, at der kunne blive tale om en fratrædelsesgodtgørelse, da han jo selv havde sagt op.

På et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde torsdag i sidste uge besluttede en enig kommunalbestyrelse imidlertid at fritstille kommunaldirektøren.

”Det er en helt normal proces. Kommunaldirektør Peter Pietras har opsagt sin stilling, og derfor er det helt naturligt, at han fritstilles, indtil hans ansættelsesforhold ophører. Jeg vil gerne takke Peter Pietras for den store indsats, han har gjort for Læsø Kommune. Vi ønsker ham alt muligt held og lykke fremover”, hed det i en pressemeddelelse fra borgmesteren.

- Det er for alles skyld, at vi fritstiller kommunaldirektøren. Han kan komme videre, og vi kan komme videre med ansættelsesproceduren til en ny kommunaldirektør, forklarer Karsten Nielsen.

Godtgørelse kan blive aktuel

Nu udelukker borgmesteren ikke, at der kan blive tale om en godtgørelse.

- En fratrædelsesaftale skal først forhandles, men der kan maksimalt blive tale om seks måneders løn, muligvis mindre.

Foreløbigt er Lotte Keller Christensen, forvaltningschef for Børn og Social, konstitueret i stillingen, indtil der ansættes en ny kommunaldirektør.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.