Ældreområdet

Ung i Velfærd: Tag et fritidsjob på plejecentret

Jobåbning: Nu satses der på et brandingprojekt, der skal få flere unge til at interessere sig for at tage en SOSU-uddannelse

Ole Rørbæk: Vi håber på gode erfaringer og vil efter et halv års tid vurdere på erfaringerne inden vi ruller det ud til alle plejecentrene

Ole Rørbæk: Vi håber på gode erfaringer og vil efter et halv års tid vurdere på erfaringerne inden vi ruller det ud til alle plejecentrene

FREDERIKSHAVN:Hvis ældreomsorgen i Frederikshavn Kommune skal sikres over de kommende år, så skal der flere yngre hænder til.

Og her har socialforvaltningen allerede sat gang i flere nye projekter, der er målrettet faglig uddannelse af unge til SOSU-assistenter blandt andet gennem den såkaldte Skagen-model, hvor en stor del af uddannelsen afvikles i Skagen og der efterfølgende er garanteret jobåbningerne.

Men brandingen af SOSU-uddannelserne vægtes også højt.

Derfor igangsætter kommunen nu et pilotprojekt, der hedder Ung i Velfærd.

Her åbnes plejecentrene for unge fra 15-17 år, som skal ansættes i fritidsjob.

Målet er på den ene side at skabe afveksling i hverdagen for beboerne på centrene - og på den anden at åbne unge øjne for de arbejdsmuligheder, der ligger i at tage en SOSU-uddannelse.

I første omgang prøves muligheden af på tre plejecentre i kommunen - et af dem er Ankermedet - de to andre er Sæby Ældrecenter og Dybvad Ældrecenter.

Her er projektet allerede blevet drøftet med de faste medarbejdere og der skal nu opslås fritidsjob-stillinger, så man snart kan komme i gang.

Det ventes at ske inden 1. februar.

Tanken er ikke at de unge skal ind og overtage jobfunktioner, som de faguddannende varetager i dag.

Derfor er også udarbejdet retningslinjer for funktionerne mellem kommunen og FOA.

- Vores store interesse i det her projekt er at gøre opmærksom på de jobmuligheder, der ligger i ældreplejen. Vi ved, at vi har brug for mange ekstra hænder og vi har uddannelsesmuligheder i vores kommune. Så håbet er, at vi gennem disse fritidsjob kan få flere unge til at gå den uddannelsesvej, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Ole Rørbæk, S.

Men hvad skal fritidsjobbet så indeholde?

Måske skal man læse højt for beboerne. Måske skal man gå tur sammen, spille spil sammen eller bage sammen.

- Det kunne jo også være, at den unge kunne hjælpe med teknisk indsigt i forhold til iPads eller anden elektronik, siger Ole Rørbæk.

Den unge medarbejder skal selvfølgelig have en introduktion til opgaverne - også en introduktion til, hvad man ikke skal kaste sig ud i. Dels for at sikre den unge selv og selvfølgelig også beboerne.

- Vi håber på gode erfaringer og vil efter et halv års tid vurdere på erfaringerne inden vi ruller det ud til alle plejecentrene, siger Ole Rørbæk.

Det er op til plejecentrene selv at vurdere, hvor mange fritidsjob, der slås op, men lederne ser gerne, at der ansættes flere, så de unge fritidsjobbere også har jævnaldrende at sparre med omkring opgaverne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden