Frederikshavn

Og prisen går til...

Skagen Festival uddeler Den Danske Folkemusikpris for 25. gang

Oysterband vinder den 25. udgave af Den Danske Folkemusikpris.pr-foto

Oysterband vinder den 25. udgave af Den Danske Folkemusikpris.pr-foto

SKAGEN:Siden 1995 har det været en fast tradition, at Skagen Festival hvert år uddeler Den Danske Folkemusikpris.

Folkemusikprisen overrækkes til en kunstner eller band, der har gjort indtryk og været med til at gøre en forskel med musikken på den danske og/eller internationale folk-scene.

- Det er en begivenhed, som festivalen er særdeles stolte af, og som både festivalgæster og musikere ser frem til. I år overrækkes Folkemusikprisen for 25. gang.

Det oplyser Helle Røntved fra festivalen.

Skagen Festival har et helt særligt forhold til årets prismodtagere, der er kommet på festivalen siden 1993 og i år optræder de for 15. gang.

- Der var stor enighed i priskomiteen om, at Oysterband i år skal modtage Folkemusikprisen. Er der nogen, der har henrykket ikke bare folkemusikentusiaster, men musikelskere på tværs af generationer fra Indien til Skagen over Afrika og Nordamerika, så er det Oysterband, fortæller formand Lis Jensen.

Bandet modtager prisen, fordi de altid med stædighed, vedholdenhed og mod har holdt fast i at gøre tingene på deres egen måde og ikke været bange for at gå imod tidens trends eller udtale sig om politiske kontroversielle emner, som for eksempel i den højaktuelle sang ”My Country Too”, hedder det i begrundelsen.

- Oysterband favner bredt og lader sig aldrig sætte i bås, hvilket deres samarbejde med blandt andre June Tabor og ikke mindst det alternative punkband Chumbawamba er lysende eksempler på. Sammen med orkestre som Runrig, The Pogues og senere The Corrs, har Oysterband holdt fanen højt, udviklet og vel nærmest defineret den genre, der kendes som keltisk folk rock. Prisen gives dermed til et højt respekteret band, som gennem en lang karriere har sat deres umiskendelige præg på den internationale musikscene.

Bandet har spillet sammen mere end 40 år og tre af grundlæggerne er stadig med i front: John Jones, Alan Prosser og Ian Telfer. Herudover er Pete Flood, Al Scott og Adrian Oxaal med på scenen.

Den Danske Folkemusikpris uddeles i samarbejde med Spar Nord. Overrækkelsen sker torsdag aften til den officielle åbningskoncert i Skagen Kultur og Fritidscenter, hvor den skotske singer-songwriter Dougie MacLean og senere Oysterband er på programmet. Udover et diplom samt en check på 20.000 kroner får Oysterband også et kunstværk fra den lokale keramiker Hanne Munk Kure.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.