Pengeskabe stjålet ved indbrud: Politiet kørte direkte hen til tyven

Et godt lokalkendskab var med til hurtigt at opklare indbrud i Aalbæk Gl. Kro og Badehotel

Indbruddet på Aalbæk Gl. Kro blev hurtigt opklaret på grund af betjentenes lokalkendskab. Arkivfoto

Indbruddet på Aalbæk Gl. Kro blev hurtigt opklaret på grund af betjentenes lokalkendskab. Arkivfoto

Opdateret tirsdag klokken 13.30 med fængsling af indbrudstyv nummer to

AALBÆK:Et godt lokalkendskab hos politiet kan være en kæmpefordel, der hurtigt kan være med til at opklare en forbrydelse. Det var i hvert fald tilfældet i weekenden med et indbrud natten til søndag på Aalbæk Gl. Kro og Badehotel i Aalbæk.

Her opdagede ejerne søndag morgen, at der i løbet af natten havde været et indbrud, hvor der var blevet stjålet to mindre pengeskabe og en iPad.

Det fortæller politikommissær Peter Skovbak fra Nordjyllands Politi i Frederikshavn.

- Betjentene i vores patrulje på stedet fik mistanke til en person, som vi kender i forvejen for lignende kriminalitet, og som bor i området, så patruljen kørte til en 31-årig mands adresse. Her fandt de både pengeskabe og iPad, og manden blev derfor anholdt på stedet, fortæller politikommissæren.

Han blev søndag ved 16-tiden fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg og ved det fængslet i 26 dage frem til 6. august.

- Samtidig fandt vi ud af, at der også var en medgerningsmand. Det var en 30-årig mand med bopæl i Aalborg Kommune. Ham har vi også fået anholdt, og han bliver fremstillet i grundlovsforhør i Hjørring tirsdag klokken 10.15, oplyser Peter Skovbak.

Også denne mand er en gammel kending af politiet.

Peter Skovbak fortæller tirsdag ved godt middagstid, at også den anden indbrudstyv ved grundlovsforhøret er blevet fængslet i næsten fire uger - nemlig frem til den 6. august ligesom sin medgerningsmand.

- Der vil nu blive efterforsket færdigt, og så vil sagen komme for retten en af de nærmeste måneder, forudser Peter Skovbak.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.