Politi ledte efter narko - fandt oversavet jagtgevær og patroner

Ung mand fra Vendsyssel skal flere år i fængsel

Der blev både fundet et oversavet jagtgevær og haglpatroner, da politiet rykkede ud. Modelfoto: Colourbox

Der blev både fundet et oversavet jagtgevær og haglpatroner, da politiet rykkede ud. Modelfoto: Colourbox

BINDSLEV:En 28-årig mand fra Vendsyssel blev fredag idømt to år og tre måneders fængsel for at have været i besiddelse af et oversavet jagtgevær og ammunition "under særligt skærpende omstændigheder."

Manden erkender at have haft våbnet, men afviser, at det skulle være under skærpende omstændigheder, og han ankede straks dommen til landsretten, oplyser anklager Malene Lund Andersen fra Nordjyllands Politi.

Politiet havde fået et tip om, at der var narko på mandens bopæl, en ejendom nær Bindslev i det nordlige Vendsyssel.

Da politiet rykkede ud til huset, fandt de lidt skunk (forædlet hash), lidt amfetamin - men også et oversavet jagtgevær og seks haglpatroner.

Det skete i februar, og den 28-årige blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. Det har han været helt frem til retssagen ved Retten i Hjørring fredag.

Vold og trusler

I Retten erkendte han at have opbevaret et oversavet jagtgevær på ejendommen. Men tilføjede, at han havde fundet våbnet i huset og mente, at det måtte være efterladt af en tidligere beboer, han er uvenner med.

Den 28-årige har på et tidspunkt været i slagsmål med den tidligere beboer, som også skulle have truet ham.

Derfor havde den 28-årige flyttet haglgeværet, så den tidligere beboer ikke skulle kunne finde det, lød forklaringen fra den 28-årige, ifølge anklageren.

Oversavet gevær i trækasse

Da politiet dengang i februar undersøgte ejendommen, fandt det oversavede jagtgevær i gemt i en pose i en trækasse.

Retten fandt den 28-årige skyldig i at have været i besiddelse af det oversavede jagtgevær under "særligt skærpende omstændigheder", en overtrædelse af straffelovens paragraf 192b.

Straffelovens paragraf 192b

I Straffelovens § 192 a, står: "Med fængsel fra 2 år indtil 8 år straffes den, der overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer .. ved under særligt skærpende omstændigheder at indføre, udføre, transportere, erhverve, overdrage, besidde, bære, anvende, tilvirke, udvikle eller med henblik på udvikling forske"

Kilde: Danskelove.dk

Derfor lød dommen på to år og tre måneders ubetinget fængsel. Retten bestemte samtidig, at politiet må konfiskere det oversavede jagtgevær og et andet våben, en såkaldt kastestjerne, som politiet også fandt på ejendommen.

Den 28-årige skal fortsat sidde bag tremmer, bestemte Retten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.