Politikere advarer: Frygt for butiksdød i midtbyen

Et flertal af byrådet i Frederikshavn Kommune sendte dog et forslag om et nyt bydelscenter på Saltebakken ud i offentlig høring

Borgmester Birgit Hansen (S) vil - sammen med et flertal af byrådet - placere et bydelscenter i den sydlige del af Frederikshavn. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Borgmester Birgit Hansen (S) vil - sammen med et flertal af byrådet - placere et bydelscenter i den sydlige del af Frederikshavn. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Erhvervsråd, Handelsforeningen Frederik samt en række politikere er bekymrede over planerne om et kommende bydelscenter, som skal ligge på MARTIN’s gamle grund i det sydlige Frederikshavn - Saltebakken.

Her kan der placeres en dagligvarebutik på maksimalt 3000 kvadratmeter samt en specialvarebutik på 2000 kvadratmeter.

Bekymringen går på, at butikkerne i midtbyen bliver kvalt af den store konkurrence med nye butikker, men et flertal af byrådet valgte alligevel onsdag aften at sende forslaget om et nyt bydelscenter ud i offentlig høring i otte uger.

Rådgivningsvirksomheden Cowi har analyseret detailhandlen og konkluderer, at butikker på Saltebakken kan styrke Frederikshavn i konkurrencen med Aalborg og Hjørring.

- Vi skal passe på, at virksomheder ikke pludselig flytter og ender i Hjørring. Jeg kan godt forstå, at for eksempel Frederik er lidt bange, men det er endnu værre, hvis butikkerne flytter til Hjørring, sagde Anders Brandt Sørensen (S).

Peter Nielsen (UP) er derimod bekymret over udviklingen.

- Har I prøvet at gå en tur i Danmarksgade for nylig? Man bliver deprimeret, for her er godt nok mange lukkede butikker, sagde Peter Nielsen.

June Menne (S) glædede sig over, at et bydelscenter vil tiltrække flere borgere til Frederikshavn og give byen flere arbejdspladser.

Flertallet af byrådet - Socialdemokratiet og DF - ønsker at udvikle Frederikshavn med nye butikker, så de ikke vælger en anden kommune at bosætte sig i. Frederikshavn er i forvejen oppe mod hård konkurrence mod netop Aalborg og Hjørring.

Socialdemokraterne påpeger samtidig, at de butikker, som bliver placeret på Saltebakken, alligevel ikke kan indpasses i bymidten.

Venstre, SF, EL og løsgængeren Peter Nielsen kunne ikke tiltræde forslaget om et bydelscenter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.