Redningsaktion afblæst: Turist havde efterladt telefon og tøj på stranden

Fundne ting på stranden lige syd for Skagen udløste eftersøgning

Arkivfoto

Arkivfoto

Opdateret klokken 11.15: Personen fundet i god behold

SKAGEN:Midt på formiddagen lørdag fandt en redningsaktion sted lige syd for Skagen. Lidt efter klokken 11 kunne den dog afblæses igen, oplyser vagtchef Karsten Højrup Kristensen fra Nordjyllands Politi.

Redningsaktionen blev sat i værk, da der blev fundet tøj, sko, strømper og en mobiltelefon på stranden ved Mads Jepsens Vej.

Det fik Nordjyllands Politi til at frygte, at en person var i havsnød. Derfor blev der tilkaldt en redningsbåd og en helikopter.

Der var dog ingen at se i vandet, og ejeren af tingene var da også i god behold. Det viste sig at være en 26-årig mandlig turist fra København. Han var selv ude at lede efter sine ting - ved blandt andet at spore sin mobiltelefon - og kunne dermed forsikre politi og beredskab om, at ingen var i havsnød.

Den 26-årige har forklaret, at han var ude at bade natten til lørdag og bagefter gik hjem til sit sommerhus uden at tage sit tøj og telefonen med sig.

- Det må siges at være dumhed, men jeg vil ikke mene, at han kan gøres ansvarlig for situationen. Han har formentlig været i byen og har så ikke tænkt sig om, siger Karsten Højrup Kristensen.

Ganske vist er det en bekostelig affære at sætte en redningsaktion i gang. Men denne gang kunne den afblæses forholdsvis hurtigt. Og så viser hele episoden, at beredskabet fungerer til UG, konstaterer vagtchefen:

- Her har nogle borgere været bekymret og følt, at det så mærkeligt ud med de efterladte ting. Og det syntes vi også. Så hellere gøre noget med det samme og trykke på den store knap til alle myndigheder i stedet for at vente og se, hvad der er tale om. Og nu kunne vi jo hurtigt lukke det ned igen, siger Karsten Højrup Kristensen.

Hellere én aktion for meget end én for lidt - og det er næppe den unge turist fra København, der udløser næste redningsaktion.

- Mon ikke han har lært noget, konstaterer vagtchefen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.