Satte ild til hus som hævn: Var sur over strid om grill - husets ejer dømt for skattesnyd

En 55-årig mand er dømt for at have sat ild til hus i Frederikshavn, mens en 70-årig mand blev dømt for skattesnyd

Arkivfoto

Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:En 55-årig mand blev fredag idømt et års fængsel for at have sat ild til et hus i Frederikshavn i januar 2018. Branden ødelagde huset for omkring to millioner kroner.

I samme sag blev en 70-årig mand, og husets ejer, frifundet for at have medvirket til den påsatte brand. Det var ellers anklagemyndighedens opfattelse, at de to mænd i forening havde sat ild til huset for at få udbetalt en større forsikringssum.

Men anklagen mod den 70-årige beroede på en række indicier, fortæller anklager Kim Kristensen. Og de indicier holdt altså ikke i retten.

Det gjorde beviserne mod den 55-årige til gengæld. Ved det hærgede hus, hvor branden var startet med benzin, fandt politiet nemlig en handske og et cigaretskod med den 55-åriges dna på.

Og i Retten i Hjørring forklarede han også, at han havde sat ild til huset som hævn over den 70-årige. Ifølge den 55-årige var han nemlig sur på husets ejer efter en uenighed om en grill, fortæller Kim Kristensen.

Dømt for skattesnyd

Den 70-årige slap dog ikke helt for straf, for han blev dømt for skattesnyd for 362.000 kroner.

I juli 2016 brændte en anden af hans udlejningsejendomme, og her skete der skader for 943.000 kroner. Det beløb fik den 70-årige udbetalt i erstatning, men da han skulle selvangive erstatningen, valgte han i stedet at rette selvangivelsen til 0 kroner, fortæller Kim Kristensen.

Udover at skulle betale de penge han skylder tilbage i skat, så blev den 70-årige idømt tre måneders betinget fængsel samt en tillægsbøde på 350.000 kroner.

Begge mænd modtog dommene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.