Skraldeindsamling

Snart en uge: Skraldestrejken fortsætter

Renovationsmedarbejderne i Frederikshavn Kommune fortsætter med at vise deres utilfredshed med virksomheden Remondis

Renovationsmedarbejderne i Frederikshavn Kommune har strejket siden onsdag i sidste uge. Privatfoto

Renovationsmedarbejderne i Frederikshavn Kommune har strejket siden onsdag i sidste uge. Privatfoto

FREDERIKSHAVN KOMMUNE: Trods Arbejdsrettens dom i går, mandag, hvor arbejdsnedlæggelsen - der har stået på siden onsdag i sidste uge - blev dømt ulovlig, og pålagde medarbejderne en bod for de timer de ikke arbejder, var der fuld enighed om at lade bilerne stå i garagen.

Det oplyser Per Thorup, der er faglig sekretær hos 3F Frederikshavn.

3F’s hovedforbund opfodrede således mandag renovationsarbejderne til endnu engang at indlede en dialog med virksomheden.

- Det prøvede man i går eftermiddags, men det kom der ikke noget brugbart resultat ud af, siger Per Thorup.

Sagen kommer for arbejdsretten igen på torsdag, og en mulig konsekvens kan blive at Remondis fritstiller alle mand, og genansætter dem man vil beholde.

- Det kan de bare prøve på, siger skraldefolkene, vi står sammen nu, og det gør vi også fremadrettet.

Formand for 3F Frederikshavn Finn Jenne udtaler:

- I min tid som ansat i fagbevægelsen, har jeg aldrig mødt en arbejdsgiver, der har været så afvisende for en dialog. Jeg er ret sikker på, at hvis man sætter sig sammen, vil der også kunne findes en løsning.

Kunderne påvirkes

Hos Frederikshavn Forsyning har man følgende kommentar:

- Vi oplever i stigende omfang forespørgsler til den igangværende konflikt vedrørende indsamling af affald i Frederikshavn Kommune. Baggrunden er en intern konflikt mellem Remondis A/S og renovationsarbejderne i Frederikshavn Kommune. Forsyningen er ikke part i denne konflikt - men vores kunder påvirkes af, at der i øjeblikket ikke indsamles i henhold til indgåede aftaler.

- Vi har en kontrakt med Remondis A/S om indsamling af affald i kommunen, og vi forventer, at indsamlingen hurtigst muligt genoptages, så det ophobede affald kan indsamles, og at Remondis og renovationsarbejderne snarest finder en løsning indenfor arbejdsmarkedets regler på området, siger Jens Hedegaard Kristensen, der er bestyrelsesformand og Claus Reimann Petersen, administrerende direktør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.