Speciallæger klar til ukrainske flygtninge

Neurologisk Speciallæge Martin Tøttrup Kelkelund er sammen med kollegaen Helene Ringe Holmgren klar til at bistå ukrainske flygtninge 24-7.

Neurologisk Speciallæge Martin Tøttrup Kelkelund er sammen med kollegaen Helene Ringe Holmgren klar til at bistå ukrainske flygtninge 24-7.

FREDERIKSHAVN:Hudlæge Helene Ringe Holmgren i Frederikshavn og neurolog Martin Tøttrup Kelkelund i Skagen er parate til at hjælpe ukrainske flygtninge med behov for speciallæge-bistand.

- Vi står i en meget speciel situation, hvor mængden af flygtninge inden for kort tid, kan overstige selv vores vildeste anelser.

- Fra centralt hold arbejdes der på en særlov, hvilket vi kun kan støtte, men i ventetiden kan der godt opstå et behov for lægelig behandling af flygtninge, som aktuelt vil falde mellem to stole, når vi taler sygesikring.

- Her står vi klar til at tage aftenener og weekender i brug, siger Helene R. Holmgren og Martin Tøttrup Kelkelund.

- Det er jo lidt som stilhed før stormen det her.

- Vi ved jo ikke, hvor mange der kommer, men vi ved, at over 1 million mennesker er flygtet ud af Ukraine på nuværende tidspunkt.

- Der kan være tale om flygtninge som mangler blodtryks- eller epilepsimedicin. Der kan også være tale om patienter som er flygtet fra deres kemoterapi mod svære hudlidelser.

- Kommunen og borgmesteren ved, at de bare skal ringe 24-7, så er vores klinikdøre åbne, siger Martin Tøttrup Kelkelund.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.