Støtte til Skagens berømte sankthansbål slår gnister

Arrangørerne har søgt om ekstra penge til den traditionsrige sankthansaften og politikerne er uenige om svaret

De 50.000 kroner, som arrangørerne af  sankthansbålet i Skagen har søgt om, mener Venstre, at de skal have og Lone Haugaard ønsker sagen diskuteret i byrådet i Frederikshavn, efter flertallet i Kultur- og fritidsudvalget har givet afslag. <i>Arkivfoto: Peter Broen</i>

De 50.000 kroner, som arrangørerne af  sankthansbålet i Skagen har søgt om, mener Venstre, at de skal have og Lone Haugaard ønsker sagen diskuteret i byrådet i Frederikshavn, efter flertallet i Kultur- og fritidsudvalget har givet afslag. Arkivfoto: Peter Broen

SKAGEN:I år bliver der et brag af en sankhansfest oven i købet med en båltaler med blåt blod i årerne. Bålet bliver traditionen tro tændt på den berømte Sønderstrand, og arrangementet bliver i år løftet.

Det lover turistforeningen Toppen af Danmark. Foreningen har som formål at fremme og markedsføre Skagen og andre steder turistmål på toppen af Danmark.

Og sankthansbålet skal markedsføres bedst muligt. Derfor har Toppen af Danmark søgt Frederikshavn Kommune om cirka 50.000 kroner til ekstraordinær markedsføring. Det skal ske ved at forhøje driftstilskuddet, som man får via Kultur-og fritidsudvalget.

50.000 kroner har udvalget ikke råd til at tage fra kassen til foreningsarbejdet, og seks ud af syv af udvalgets medlemmer var klar til at sende et afslag af sted til Skagen. Men så benyttede Lone Haugaard fra Venstre sig af sin standsningsret. Det betyder, at sankthansbål-sagen skal afgøres i byrådet.

- Venstre ønsker en mere generel debat om branding af kommunen og vores events. Sankthansbålet i Skagen har særstatus og vil brande hele Frederikshavn Kommune. Aftenen med bål på Sønderstrand er kendt af alle, og bålet er malet af P. S. Krøyer. Sådan et arrangement skal vi støtte, mener Lone Haugaard.

Økonomiudvalgets kasse

Hun er faktisk enig med kollegerne i fagudvalget. Bålfesten i Skagen skal betales af en anden kasse end den, der støtter frivillige ildsjæle i kommunen. I kassen er der 100.000 kroner tilbage til resten af året i de såkaldte frie midler, som Kultur- og fritidsudvalget råder over.

Lone Haugaard ønsker en debat om sankthansbålet  på Sønderstrand i Skagen som fin branding af kommunen.  <i>Foto: Henrik Bo</i>

Lone Haugaard ønsker en debat om sankthansbålet  på Sønderstrand i Skagen som fin branding af kommunen.  Foto: Henrik Bo

- Events og markedsføring af kommunen som her at støtte sankthansbålet i Skagen skal i stedet finansieres af økonomiudvalget, mener Lone Haugaard.

Hun ser frem til en debat i byrådssalen, som borgerne kan følge med i, men hun ved ikke, om Toppen af Danmark ender med at få midlerne. 

- I sådan en debat kan der komme argumenter frem, som ændrer folks mening. Så jeg kan ikke vide, om de får støtten, som de har søgt om, siger Lone Haugaard.

Venstre mente, som det eneste parti i Kultur og fritidsudvalget, at sagen skulle debatteres i byrådet. I fagudvalget sidder der fem socialdemokrater og en konservativ, formanden Peter Laigaard.

Han oplyser, at afslaget blev givet, fordi man ikke har penge nok og i forvejen må give afslag til en masse andre ansøgere inden for kultur- og fritidsområdet.

- Vi har ikke kongens mønt i udvalget, fastlår Peter Laigaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.