Skat

Stor kontrolaktion ved Skagen: Bilister står til kæmpe ekstraregning

Flere afsløret i at have betalt for lidt i registreringsafgift

Igen i år har politiet og Motorstyrelsen kontrolleret biler i forbindelse med "Hellerup-ugen" i Skagen. Dette foto er fra en tidligere kontrolaktion i 2020, og alt var OK med den dyre bil her (vi har skjult nummerpladen). Arkivfoto: Jan Pedersen

Igen i år har politiet og Motorstyrelsen kontrolleret biler i forbindelse med "Hellerup-ugen" i Skagen. Dette foto er fra en tidligere kontrolaktion i 2020, og alt var OK med den dyre bil her (vi har skjult nummerpladen). Arkivfoto: Jan Pedersen

SKAGEN:I denne uge har Motorstyrelsen og Nordjyllands Politi gennemført en stor kontrolaktion i og omkring Skagen.

Det sker i forbindelse med den såkaldte "Hellerup-uge", hvor rige og kendte strømmer til Skagen, nogle i milliondyre biler.

Smæk på over 100.000 kr.

Motorstyrelsen og politiet har gennemført lignende kontrolaktioner i samme uge tidligere år, og det medførte store ekstraregninger til nogle bilister, fordi de ikke havde betalt den korrekte registreringsafgift.

Det kan for eksempel være biler, der er registeret som firmabiler, men som Motorstyrelsen vurderer er blevet brugt til privat kørsel.

icon

Vi så selvfølgelig helst, at alle bilister sørgede for, at deres køretøjer var registreret korrekt, så de betalte de rigtige afgifter

Claus Holm, underdirektør, Motorstyrelsen

I denne uge blev 118 køretøjer i og omkring Skagen og Frederikshavn tjekket, og kontrollen viste, at en række bilister ikke havde styr på afgiftsreglerne og nu kan forvente at skulle betale mere i afgift. Det kan være beløb på langt over 100.000 kr. pr. køretøj, oplyser Motorstyrelsen.

I 10 tilfælde blandt de 118 køretøjer mener Motorstyrelsen, at der ikke er betalt korrekt registreringsafgift.

Kontrollen vedrørte ikke kun dyre personbiler, men også varebiler, mandskabsvogne, autocampere, leasingbiler samt biler på udenlandske nummerplader.

- Glædeligt

- I år har vi kontrolleret lidt flere køretøjer end sidste år, og derfor er det glædeligt, at vi har fundet færre sager, hvor bilisterne ikke har betalt nok i registreringsafgift. Men vi så selvfølgelig helst, at alle bilister sørgede for, at deres køretøjer var registreret korrekt, så de betalte de rigtige afgifter, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Han fortæller, at nogle af de bilister, der er kontrolleret, nu risikerer at skulle betale flere hundredetusinde kroner, fordi køretøjet ikke var registreret korrekt. Sagerne skal dog først vurderes nærmere af Motorstyrelsen

I et tidligere tilfælde - dog ikke fra Skagen - fik en bilist en ekstraregning på 350.000 kr.

Eksempler på afgiftsfejl

Der er flere tilfælde, hvor ejerne af køretøjer har betalt for lidt i registreringsafgift. Det kan for eksempel være:

- En leaset bil, hvor leasingkontrakten er udløbet, og hvor bilen nu bruges privat.

- En bil på udenlandske nummerplader, som bruges i Danmark, hvor bilens ejer bor.

- En bil, der er registreret som varebil, men bruges til privatkørsel. Eller en firmabil, som bruges til privatkørsel.

Kilde: Motorstyrelsen

Læs også om kontrolaktionen sidste år:

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.