Stor omsætningsvækst på Orskov

Omsætningen er vokset fra 525 millioner til 680 millioner i regnskabsåret

Omsætningen er vokset fra 525 millioner til 680 millioner i regnskabsåret

FREDERIKSHAVN:Orskov Yard I Frederikshavn leverer et meget tilfredsstillende regnskab for 2021.

Årets resultat efter skat udgør nemlig godt 36 millioner kroner, mens omsætningen er steget til 680 millioner kroner mod 525 millioner kroner forrige år.

Det gode resultat er blandt andet sirket gennem en kraftig kapacitetsudvidelse.

Siden den nye dok blev taget i brug har den stort set været optaget af opgaver

Siden den nye dok blev taget i brug har den stort set været optaget af opgaver

I januar 2021 blev den nye 180 meter lange flydedok sat i drift, og den har været fuldt optaget med få dages undtagelser lige siden starten.

Det har bidraget betydeligt til omsætningsstigningen.

Ligeledes har Orskov investeret massivt i et nyt land- og kajanlæg, som blev indviet i sommer.

I forbindelse med færdiggørelse af området omkring den nye flydedok bygges der i øjeblikket et nyt rør-og maskinværksted på 1.600 kvadratmeter, som tages i brug i slutningen af næste måned.

Således vil de nye faciliteter fremstå meget tidssvarende og understøtte gode arbejdsbetingelser for specialiseret eftersyn af store propellersystemer, thrustere, ror og spil samt fremstilling af rørsystemer.

Værftets øvrige tre dokke med tilhørende kajanlæg har i regnskabsåret ligeledes været godt udnyttet, med blandt andet omfattende vedligeholdelses- og ombygningsopgaver på store nordatlantiske fabrikstrawlere, danske inspektions- og forsvarsskibe samt udenlandske forskningsskibe.

En af de store opgaver er installation af ballastvandsrensesystemer

Nye krav har øget arbejdsomfanget i forbindelse med skibenes planlagte værftsophold, hvilket har været tydeligt i regnskabsåret 2020/21.

Således har Orskov nu installeret flere end 40 BWT-systemer på blandt andet tankskibe, offshore skibe og færger og forventer, at efterspørgslen vil fortsætte de kommende år.

Det gælder også den generelle efterspørgsel på miljørigtige løsninger.

Orskov har således stor succes med ultra højtryksvandblæsning af skibsskrog med efterfølgende påføring af silikonemalinger på undervandsskrog for reduktion af brændstofforbrug, brug af værftets mobile og stationære landstrømsanlæg, vedligehold og mobilisering af skibe mod offshore vindmølleservicesektoren samt energioptimering af eksisterende skibssystemer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.