Stort narkofund på nordjysk havn

En stikprøvekontrol i Hirtshals afslørede en større mængde hård narko og en del hash

Lørdag 6. maj blev en bil taget ud til rutinemæssig stikprøvekontrol på Hirtshals Havn. Bilen, der skulle ombord på en færge, viste sig at indeholde i alt otte kilo amfetamin og seks kilo hash. <i>Foto: Toldstyrelsen </i>

Lørdag 6. maj blev en bil taget ud til rutinemæssig stikprøvekontrol på Hirtshals Havn. Bilen, der skulle ombord på en færge, viste sig at indeholde i alt otte kilo amfetamin og seks kilo hash. Foto: Toldstyrelsen

HIRTSHALS:Toldstyrelsen har fundet en større mængde amfetamin og hash ved en stikprøve på Hirtshals Havn. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

I alt var det tale om otte kilo amfetamin og seks kilo hash.

Fundet fandt sted lørdag 6. maj, hvor en bil rutinemæssigt blev taget ud til kontrol, inden bilen skulle køre om bord på en færge. Tolderne undrede sig over chaufførens forklaring, og besluttede sig derfor at tage bilen ud til yderligere undersøgelse.

Og den undersøgelse gav altså gevinst.

- Bilen blev gennemsøgt med toldhund, der viste interesse flere steder. Efter nærmere kontrol fandt vi de mange kilo narkotika bagerst i bilen og pakket i flere lag vakuum, hvorefter politiet blev tilkaldt, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Efterfølgende blev sagen overdraget til Nordjyllands Politi, der anholdt chaufføren af bilen.

Manden er efterfølgende blevet varetægtsfængslet, sigtet for besiddelse af de store mængder narko, der var gemt væk i et hulrum i bagagerummet, hvor man normalt har et reservehjul, oplyser politikommissær Martin Rolighed.

I 2022 fandt Toldstyrelsen 50 kilo amfetamin og 555 kilo hash på alle kontrolområderne i lufthavne, skibe, pakker og containere, så fundet i Hirtshals er en ret stor procentdel af sidste års samlede mængde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.