Travlhed i det nye filmtempel

TRYK PÅ: Der arbejdes på højtryk, men alle håndværkere lover at de er klar til åbningen

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Hvis du nogensinde har været på en byggeplads tre uger før et kæmpe byggeprojekt skal leveres, så ved du, at der hersker travlhed i ganske anseeligt omfang.

Underentreprenørernes ansatte arbejder side om side og knokler på for at få alt til at shine, som det skal.

Sådan er det status lige nu i Palads Teatrets fire nye sale.

Vi kiggede inden for i det kommende filmtempel onsdag og blev ganske enkelt blæst bagover af al den plads, den nye biograf rummer.

Den største sal kan mageligt rumme det nuværende Palads Teater, så det er bare mega stort - og endnu som det skal være, nemlig en byggeplads.

Mange af stolene blev leveret i sidste uge og det varer ikke mange dage før den mindste sal er apteret med sine 33 stole.

Stolene er leveret af norske Skeie, som har været leverandør til biografer i Danmark gennem 70 år.

Der er Danmarkspremiere på alle stolene i det nye filmtempel. De findes nemlig ikke i en eneste biograf endnu.

Direktørparret Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard her i den mindste af de fire sale. Stolene er sat op, nu mangler tæppebelægningen blot. Foto:Henrik Louis

Direktørparret Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard her i den mindste af de fire sale. Stolene er sat op, nu mangler tæppebelægningen blot. Foto:Henrik Louis

Det ypperste

Biografdirektørerne, parret Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard, har virkelig lagt sig i selen for at udfordre de bedste leverandører i markedet til at skabe det ypperste, og det bliver umådeligt spændende at se, hvordan det hele ser ud, når støvet har lagt sig og gulvene har fået den finish og de tæpper, de skal have.

Alt skal være klar til at tage imod i weekenden op til påske - og det når håndværkerne.

Det er byggeleder hos Tamborg og Larsen, Kasper Busk ikke det fjerneste i tvivl om.

Kasper Busk her i samtale med Kris Søgaard Pedersen Foto:Henrik Louis

Kasper Busk her i samtale med Kris Søgaard Pedersen Foto:Henrik Louis

- Det er et kolossalt spændende projekt at være en del af . Selvfølgelig har vi mødt udfordringer, men dem har vi løst, siger han.

Få indgange

En af udfordringen er, at der faktisk ikke er mange indgange i en biograf.

- Vi er jo vant til at kunne føre materiale ind via vindueshuller, men dem er der af gode grunde ingen af i salene, så vi har skulle tilgå dem gennem den almindelige indgang, siger Kasper Busk.

Tamborg og Larsens folk har håndteret lofter, scener og scenerammer.

- Og vi skal nok komme i mål, selv om vi selv følgelig er mange folk i salene netop nu, siger Kasper Busk.

Og det har alle håndværkerne givet Sofia Rafn Abildgaard håndslag på, så selv om der er gang i rigtig mange ting på samme tid og sted, er både hun og Kris Søgaard Pedersen ganske fortrøstningsfulde.

Travl tid

- Det har været en travl tid siden nytår, men nu glæder vi os virkelig til at vise salene frem for publikum.

De glade for at det er lokale folk, der står bag projektet.

- Vi har tilstræbt at få de bedste folk på opgaven - og det er dejligt, at man kan få dem lokalt, siger Kris Søgaard Pedersen.

Ud over Tamborg og Larsen har Kvissel Tømrersjak også haft travlt med dele af opbygningen.

De gik i gang med at bygge salene op fra betonbunden.

Jonas Christensen: Der er gået rigtigt mange kubikmeter træ i denne opbygning Foto:Henrik Louis

Jonas Christensen: Der er gået rigtigt mange kubikmeter træ i denne opbygning Foto:Henrik Louis

- Der er gået rigtigt mange kubikmeter træ i denne opbygning. Jeg ved faktisk ikke hvor mange, siger byggeleder Jonas Christensen fra Kvissel Tømrersjak.

De arbejder intenst med at færdiggøre rammesætningen omkring de meget brede båse og give trapperne den sidste finish inden tæpperne skal på.

- Vi har været op til seks mand på opgaven - og det har været et utrolig sjovt projekt at være en del af, siger Jonas Christensen.

Foyergulvet lægges

I de kommende dage kommer der gulv på i foyerområdet og det skal så tørre weekenden over.

Så kan Norisol gå i gang med at sætte kioskområdet i foyeren op i næste uge.

Og imens det sker er Strandby El.-Teknik ved at være færdige alt fra lys over højttalerkabling til ventilation, VVS og alarmanlæg.

8 kilometer højttaler kabler er der blevet trukket ud til de 200 højttalere. Her ses Tonny Stordal Johansen i et af teknikrummene. Foto:Henrik Louis

8 kilometer højttaler kabler er der blevet trukket ud til de 200 højttalere. Her ses Tonny Stordal Johansen i et af teknikrummene. Foto:Henrik Louis

Adm. direktør Tonny Stordal Johansen glæder sig helt vildt til åbningen, så han og familien kan sænke sig i de bløde stole og nyde en god film og en suveræn lyd.

- Vi har 200 højttalere i de fire sale og der er trukket otte kilometer højttalerkabel for at forbinde dem, lyder det med et smil fra Tonny Stordal Johansen.

Once in a life time

Det er også Strandby El-Teknik, der står bag de elegante salslys. Til dem er der anvendt 1 kilometer LED-belysning.

- Det er once in af life time at være med i et sådan biografprojekt i Frederikshavn.

- Det er fedt at Trigon som lokal entreprenør føder dette projekt, og at vi har et entusiatisk direktør-par, der ikke går på kompromis, men bare vil sikre det bedste, siger Tonny Stordal Johansen.

At det er lokale folk er godt for projektet - og for bæredygtigheden.

- Det er vigtige parametre for os, siger Kris Søgaard Pedersen.

Stor større størst

Inden påske inviteres vi alle inden for i det spritnye filmtempel med landets største cinemascope-lærred, med lydoplevelser, der vil sige spar to til hvad man tidligere har oplevet og biografrum, der byder på buede rækker og luksusstole, som kan justeres efter gæsternes eget ønske, og som man næppe har lyst til at flytte sig fra.

Hanne Søgaard Pedersen, mor til Kris og tidligere biografejer, tager lige en tjans med rengøringen. Foto:Henrik Louis

Hanne Søgaard Pedersen, mor til Kris og tidligere biografejer, tager lige en tjans med rengøringen. Foto:Henrik Louis

Ingen tvivl om, at barren har været sat ekstremt højt hos de to ambitiøse biografdirektører for Palads Teatret i Frederikshavn, parret Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard, som forventer, at den kommende biograf vil tiltrække markant flere gæster end i dag.

- Man kan sige, at vi bygger det nye Palads Teater som vi selv gerne selv vil blive mødt, når vi går i biografen, lyder det fra Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard, der ikke er i tvivl om, at Frederikshavn kommer til at tage førertrøjen i filmformidling i hele regionen, når dørene slås op før påske.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk