Tre personer varetægtsfængslet i sag om 39-årigs forsvinden

Politiet holder kortene helt tæt til kroppen i sag om Eddie Karl-Johan Christensens forsvinden. Sagen efterforskes som drabssag, og tre personer er varetægtsfængslet i sagen - men det er hemmeligt, hvad de er sigtet for

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

ELLING:Et ægtepar - en kvinde på 46 år og en mand på 45 år - samt en tredje mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør, der blev holdt for dobbelt lukkede døre.

Alle tre er sigtet i forbindelse med sagen om den forsvundne Eddie Karl-Johan Christensen fra Frederikshavn-området, men de dobbelt lukkede døre betyder, at offentligheden ikke kan få at vide, hvad de præcis er sigtet for, eller hvordan de forholder sig til sigtelsen.

Det var kun parret, der var til stede ved grundlovsforhøret, da den tredje mand blev varetægtsfængslet in absentia - altså uden at være til stede.

Den tredje mistænkte er nemlig stadig er på fri fod.

Det kom frem under den åbne del af grundlovsforhøret. Men ellers er det meget sparsomt med oplysninger i sagen.

Retten i Hjørring valgte nemlig at følge anklagerens begæring om at lukke dørene for offentligheden, fordi politiet mener, der er en tredje gerningsmand på fri fod samt af hensyn til den videre efterforskning i sagen.

Ægteparret blev anholdt torsdag middag efter ransagningen af en ejendom nord for Frederikshavn i forbindelse med eftersøgningen af en 39-årig mand. Andre adresser i området er også blevet undersøgt.

Det skete, efter politiet havde fået mistanke om, at den 39-årige kunne have været udsat for en forbrydelsen.

Sagen efterforskes som en drabssag, men vicepolitiinspektør Frank Olsen fortæller, at man efter flere forskellige undersøgelser endnu ikke har fundet den forsvundne 39-årige.

Efterforskning fortsætter

Vicepolitiinspektøren forklarer, at politiets massive efterforskning i sagen fortsætter i de kommende dage, hvor der blandt andet skal foretages en række tekniske undersøgelser på den ransagede ejendom, ligesom politiet også har været til stede på andre adresser i området i forbindelse med efterforskningsarbejdet.

Herudover skal der foretages afhøringer af en række personer med tilknytning til sagen.

Den 39-årige har tidligere været udsat for et brutalt drabsforsøg i Elling i 2016, hvor to mænd efterfølgende blev idømt henholdsvis syv år og seks et halvt års fængsel.

Og det er selvfølgelig en sag, som politiet er opmærksom på, men som ikke aktivt indgår i den aktuelle efterforskning, fortæller Frank Olsen.

- Vi har ikke kendt til, at der skulle være en aktuel trussel mod den 39-årige, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.