Ulv løb ud foran cyklist ved Skagen

Den dukkede op ved Sandmilen lidt sydvest for byen

Ole Sanvig Knudsen
Arkivfoto: Henrik Pedersen
Ulvetracking 26. marts 2019 10:08 - Opdateret 26. marts 2019 18:06

SKAGEN: Niels H. Bünemann, der arbejder ved Skagens Museum, så tirsdag morgen en formodet ulv syd for Skagen, hvor dyret løb ud på cykelstien lige foran ham.

Det skriver han til Facebooksiden "Her er ulven i Danmark":

- Her til morgen kl. 7.50 har jeg observeret en ulv ved Sandmilen lige syd-vest for Skagen. Jeg var på cykel, da den cirka 25 meter foran mig løb ud på cykelstien og sprang videre ind i skoven, skriver Niels H. Bünemann‎ i opslaget.

Ole Sanvig Knudsen
Ulven dukkede op midt i klitplantagen.

Der er sandsynligvis tale om hanulven GW781m, som siden efteråret 2017 har opholdt sig i Nordjylland. Den er kendt for at have dræbt og skambidt husdyr, ligesom den i flere tilfælde har været helt tæt på eller sågar igennem Skagen by. Ifølge ulveforskerne i Aarhus opholder GW781m sig nogenlunde fast i området ved Råbjerg Mile, men bevæger sig også langs vestsiden af Vendsyssel.

- At ulven igen kommer så tæt på en person i et turistområde, bør giver anledning til bekymring hos Naturstyrelsen. Vi har desværre set, at fredningen af ulven i EU-landene i stigende omfang har fået rovdyret til at glemme sin naturlige skyhed overfor mennesker”, siger Erik Poulsen, redaktør af ‘Her er ulven i Danmark’.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...