Ulvetracking

Ulv løb ud foran cyklist ved Skagen

Den dukkede op ved Sandmilen lidt sydvest for byen

Arkivfoto: Henrik Pedersen

Arkivfoto: Henrik Pedersen

SKAGEN:Niels H. Bünemann, der arbejder ved Skagens Museum, så tirsdag morgen en formodet ulv syd for Skagen, hvor dyret løb ud på cykelstien lige foran ham.

Det skriver han til Facebooksiden "Her er ulven i Danmark":

- Her til morgen kl. 7.50 har jeg observeret en ulv ved Sandmilen lige syd-vest for Skagen. Jeg var på cykel, da den cirka 25 meter foran mig løb ud på cykelstien og sprang videre ind i skoven, skriver Niels H. Bünemann‎ i opslaget.

Ulven dukkede op midt i klitplantagen.

Ulven dukkede op midt i klitplantagen.

Der er sandsynligvis tale om hanulven GW781m, som siden efteråret 2017 har opholdt sig i Nordjylland. Den er kendt for at have dræbt og skambidt husdyr, ligesom den i flere tilfælde har været helt tæt på eller sågar igennem Skagen by. Ifølge ulveforskerne i Aarhus opholder GW781m sig nogenlunde fast i området ved Råbjerg Mile, men bevæger sig også langs vestsiden af Vendsyssel.

- At ulven igen kommer så tæt på en person i et turistområde, bør giver anledning til bekymring hos Naturstyrelsen. Vi har desværre set, at fredningen af ulven i EU-landene i stigende omfang har fået rovdyret til at glemme sin naturlige skyhed overfor mennesker”, siger Erik Poulsen, redaktør af ‘Her er ulven i Danmark’.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.