Unge inviteres ombord: Hør nærmere om karriere i den maritime branche

Masser af karrieremuligheder på havnen - kig inden for og få vished

Masser af karrieremuligheder på havnen - kig inden for og få vished

FREDERIKSHAVN:På havnen i Frederikshavn finder du et hav af karrieremuligheder.

Det er budskabet, når tre store virksomheder på havnen inviterer unge fra områdets ungdomsuddannelser indenfor torsdag aften 31. marts.

Det er de maritime virksomheder Orskov Yard, VMS Group og Scanel International, der står bag invitationen.

Med deres placeringer på Frederikshavn Havn ligger de lige dér, hvor det sker, for havnen ligger ud til verdens tredje travleste farvand.

Fælles for virksomhederne er også, at de rummer mange forskellige karrieremuligheder.

Det vil de tre virksomheder med arrangementet give de unge et indblik i.

- Virksomhederne har ansat alt lige fra smede og maskinmestre til ingeniører og marketingkonsulenter. Og de unge kan være sikre på, at der bliver rift om dem, hvis de vælger at gå den maritime vej.

- Det maritime område er inde i en rivende grøn udvikling, og virksomhederne har brug for unge, dygtige medarbejdere, siger Christina Ørskov, direktør i Orskov Yard.

Til åbent hus-arrangementet vil de unge gæster blive vist rundt af lærlinge, der selv har taget en ungdomsuddannelse i Frederikshavn Kommune, og som er ved at gøre deres uddannelser færdige hos de tre virksomheder.

- Ved arrangementet vil nogle af vores unge medarbejdere fortælle om, hvilke overvejelser de gjorde sig, da de valgte en karriere indenfor den globale, maritime el-branche.

- For eksempel kan man som maritim elektriker få serviceopgaver både på værftet i Frederikshavn, i offshore-branchen og ombord på skibene rundt i verden, siger Karina Nygaard, som er Resource Planner hos Scanel.

Danmark er verdens femte største søfartsnation, og at det er en global branche mærkes også i det internationale miljø, der er på havnen i Frederikshavn.

Hvis man er særligt eventyrlysten, kan en maritim karriere også give mulighed for at rejse og arbejde i udlandet.

- Kan man lide at rejse, så får man rig mulighed for det. Vi har afdelinger i Brasilien og i Namibia i Afrika. Og som for eksempel skibsmontør kan du vælge at sejle på verdenshavene, fortæller Kim Brohus, workshop manager hos VMS Group.

Arrangementet ”Unge på Havnen” finder sted i Frederikshavn på Havnepladsen 12, bygning 15 d 31. marts kl. 18-21. Forældre og venner er velkomne til at tage med på en lytter.

Man skal tilmelde sig her: www.erhvervshusnord.nemtilmeld.dk/256/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.