Venstre stemte imod i klit-sag i Skagen: - Vi synes det er en tåbelig handling

Venstre vil ikke tage de sigtede personer i forsvar, forsikrer Mette Hardam (V)

Venstres Mette Hardam vil gerne holde omkostningerne for skatteborgerne så langt nede som muligt. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Venstres Mette Hardam vil gerne holde omkostningerne for skatteborgerne så langt nede som muligt. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

På byrådsmødet i Frederikshavn Kommune i sidste uge, blev det diskuteret, hvorvidt der skulle godkendes en anlægsbevilling på 500.000 kroner til genetableringen af de vandaliserede klitter i Skagen. Den blev stemt igennem med et overvældende flertal.

Som det eneste parti, stemte Venstre imod forslaget. Ifølge nej-partiet var det den igangværende straffesag, der blev vægtet højest. Derfor kunne de ikke gå med til bevillingen.

At Venstre stemte imod skyldes dog også hensynet til skatteborgernes penge.

- Vi synes også, det er en tåbelig handling, det som er hændt. Men vi synes også, det er mange penge at lægge ud, hvis de sigtede ikke bliver dømt. Vi vil gerne holde omkostningerne så langt nede som muligt, siger Mette Hardam (V), udvalgsformand for kultur og fritid i Frederikshavn Kommune.

Forstår ikke Venstres beslutning

På den anden side af spektret finder man Socialdemokraternes byrådsmedlem, Anders Brandt Sørensen. Han forstår ikke, hvorfor Venstre giver udtryk for, at de vil “hjælpe en hærværksmand i Skagen”.

- Sæt nu, Venstre og Konservative, at den skyldige aldrig dømmes? Det sker altså nogen gange. Så må man forstå, at I ikke ønsker at genetablere naturen?, spørger Anders Brandt Sørensen.

- Skal man forstå det sådan, at offeret for indbruddet ikke skal gøre sig forhåbning om erstatning, før der er afsagt dom?, lyder det endvidere.

I et opslag på sin Facebook-profil, fortæller borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen (S), at det vil være en bet for kommunen, hvis det ikke lykkes at få de to sigtede dømt.

Hvad nu, Poul Jakobsen?

I sidste uge skrev NORDJYSKE om Skagen-bosiddende Poul Jakobsen, der havde tænkt sig at politianmelde kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune, Michael Jentsch, for at handle i ond tro.

En politianmeldelse ville falde, så snart Poul Jakobsen fik begæret aktindsigt.

Poul Jakobsen mener nemlig, at klitterne genetablerer sig selv ad naturens veje, og at det derfor er spild af skattekroner at frigive et rammebeløb hertil.

Sidenhen har Poul Jakobsen fået afslag på sin begæring om aktindsigt. I løbet af weekenden ankede han dermed afvisningen til Ankestyrelsen.

- Borgmesteren (Birgit Hansen, red.) har oplyst til pressen, at kommunen efterfølgende vil rejse et civilt søgsmål på 500.000 kroner mod en nabo til området, skriver han i sin kommentar til Ankestyrelsen.

- Der er således ikke tale om en straffesag, men et civilretsligt anliggende vedrørende anlægsarbejde, mener Poul Jakobsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi og kommune undersøger henvendelse om muligt overgreb i børnehave
Luk