Vind fiskekonkurrence - og gør som Kronprinsen

Spektakulær præmie i Sæby-baseret fiskekonkurrence

Kronprins Frederik var sidste år med til at mærke blåfinnede tun ved Skagen. Det var tilsyneladende en oplevelse, som han satte stor pris på.  <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Kronprins Frederik var sidste år med til at mærke blåfinnede tun ved Skagen. Det var tilsyneladende en oplevelse, som han satte stor pris på.  Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

SÆBY:Hvis du er heldig nok - eller simpelthen bare har evnerne - til at fange en stor havørred, så kan du snart få adgang til en stor oplevelse.

Vinderen af en lokal fiskekonkurrence får nemlig adgang til at komme i nærkontakt med en blåfinnet tun senere på året. Præcis som Kronprins Frederik gjorde sidste sommer.

Den fine præmie kan vindes, når Hedebo Strand Camping 21. og 22. maj holder en fiskekonkurrence for børn og voksne. Og hovedpræmien er altså en oplevelsestur, der byder på mærkning af den blåfinnede tun.

Kronprins Frederik overværede på nærmeste hold, hvordan de blåfinnede tun blev mærket. Og den oplevelse kan en heldig vinder af en lystfiskerkonkurrence nu også opnå. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Kronprins Frederik overværede på nærmeste hold, hvordan de blåfinnede tun blev mærket. Og den oplevelse kan en heldig vinder af en lystfiskerkonkurrence nu også opnå. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Det var sidste år, at campingpladsen i Sæby for første gang arrangerede "Hedebo Strand Camping Cup". Og deltagerinteressen overraskede positivt.

- Vi var nervøse for, om vi kunne tiltrække nok deltagere til vores lystfiskerkonkurrence. Det var jo første gang, vi prøvede sådan noget, siger lejrchef Eric Christensen om konkurrencen sidste år.

Men 52 deltagere tog imod udfordringen - den yngste på blot tre år, mens den ældste var 75 år. Og der blev fanget mange flotte fisk og uddelt præmier for mere end 15.000 kroner.

Fiskekonkurrencen "Hedebo Strand Camping Cup"

  • Lørdag den 21. og søndag den 22. maj.
  • Fiskene fanges og indvejes på campingpladsen lørdag kl. 8-18 og søndag kl. 8-14.
  • Kl. 15 er der præmieoverrækkelse i både fiske- og fotokonkurrencen, der afvikles på Facebook og Instagram.
  • Tilmeld dig via www.hedebocamping.dk

Gør som kronprinsen

Hovedsponsor til fiskekonkurrencen i år er igen "Jagt og Fiskeri" i Frederikshavn, der også giver rabat til konkurrencedeltagerne.

Hovedpræmien gives til den største havørred fanget af en senior-deltager. Og vinderen skal derefter på tur med DTU Aqua, der organiserer mærkningen af tun ved Skagen.

- Sidste år var kronprinsen så heldig at komme med på sådan en tur, og i år giver DTU Aqua en tur til en af vores vindere. Det er en fantastisk præmie, der nok kan tiltrække nogle hardcore lystfiskere, mener Eric Christensen.

Deltagerne i Hedebo Strand Camping Cup må fiske fra Lyngså Strand (hvor der primært er fladfisk) til og med Rugholmen nord for Strandby (blandt andet makrel). Området omfatter blandt andet Kattegats "guldkyst" (hvor der eksempelvis er havørred), der strækker sig fra Næsset i Frederikshavn til Hedebo Strand Camping.

Deltagerne må også fiske fra flere af de havne, der er i området. Eksempelvis Sæby Havn, Strandby Havn og Frederikshavn Havn.

Udover spændingen ved fiskeriet venter der også smukke oplevelser langs Kattegats strande. <i>Foto: Senad Custic</i>

Udover spændingen ved fiskeriet venter der også smukke oplevelser langs Kattegats strande. Foto: Senad Custic

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.