Frederikshavns gyldne høge blev hyldet

Frederikshavn Blackhawks’ nybagte danske mestre blev onsdag aften hyldet i byrådssalen

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frederikshavn Blackhawks damer slog AaB i DM-finalen, mens herrerne vandt over Benløse.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn White Hawks blev banket ud af ishockeyspillernes slutspil om medaljer af ærkerivalerne fra Aalborg, men til gengæld har de sorte høge fra Frederikshavn haft en helt forrygende sæson i floorball.

Frederikshavn Blackhawks sikrede sig det danske mesterskab hos såvel damer som herrer. Finalestævnet i Ringsted lørdag den 21. april blev en ren frederikshavnsk triumf, og de sorte høge sidder solidt på tronen som Danmarks største og bedste floorballklub.

Onsdag aften blev de sorte høge hyldet i byrådssalen, hvor der var dækket op med fiskefrikadeller og ros fra borgmester Birgit Hansen, der solede sig over succesen, der er med til at sætte Frederikshavn på landkortet.

Bestyrelsesformand Kasper Bagnkop modtog en check fra borgmester Birgit Hansen på 10.000 kommunale kroner.

Bestyrelsesformand Kasper Bagnkop modtog en check fra borgmester Birgit Hansen på 10.000 kommunale kroner.

Forbilledligt ungdomsarbejde

Borgmesteren roste Blackhawks for et forbilledligt ungdomsarbejde, der viser, at det kan lade sig gøre at rekruttere børn og unge, hvis man griber det rigtigt an.

Blackhawks henter for eksempel spillerne på skolerne og kører dem til træning, og med 379 medlemmer, heraf godt 100 pigespillere, er Blackhawks Danmarks største floorballklub.

De seneste to år har klubben været vært for Landsstævnet, som i 2017 satte deltagerrekord. Et arrangement, der ved kommunens årlige prisfest blev kåret som "Årets Kulturoplevelse i Frederikshavn Kommune".

Den stod ikke på champagne, men øl og vand til Blackhaks’ danske mestre. Foto: Andreas Falck

Den stod ikke på champagne, men øl og vand til Blackhaks’ danske mestre. Foto: Andreas Falck

Historien om Blackhawks nuværende succes er også historien om den oprindelige floorballklub, Frederikshavn Bulldogs, der mod alle odds voksede sig stor og stærk. I slut 80’erne og start 90’erne var det faktisk forbudt at spille floorball i kommunens haller og gymnastiksale. Det ødelagde gulvet, mente en kommunal skrankepave, der forbød det populære spil, som i dag har hjemmebane i kommunens fornemste spillested, Arena Nord.

Intern splid førte til et regulært hundeslagsmål i Bulldogs, og udbryderne stiftede Frederikshavn Outlaws, men i 2012 forligedes de to klubber og fusionerede til Frederikshavn Blackhawks.

DM-titlerne giver adgang til Europa Cup-kampe, og næste mål for Blackhawks er at trække værtskabet til Arena Nord i august-september.

En veteran, der har været med på sidelinjen i årevis, damernes holdleder og altmuligmand i Blackhaks, 78-årige Aage Gøgsig.

Foto: Andreas Falck

En veteran, der har været med på sidelinjen i årevis, damernes holdleder og altmuligmand i Blackhaks, 78-årige Aage Gøgsig. Foto: Andreas Falck

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.