Fremgang for Frederikshavn Havn

Tilfredsstillende resultat i 2012 - nu ser man frem mod stor udvidelse

Et tilfredsstillende resultat, sagde formanden for havnen, Lars Bonderup Bjørn, til årets generalforsamling. Ved siden af ham ses projektleder på hele havneudvidelsen Preben Reinholt. Arkivfoto

Et tilfredsstillende resultat, sagde formanden for havnen, Lars Bonderup Bjørn, til årets generalforsamling. Ved siden af ham ses projektleder på hele havneudvidelsen Preben Reinholt. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:2012-regnskabet for Frederikshavn Havn blev reelt bedre, end det ser ud, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn for Frederikshavn Havn forklarede på generalforsamlingen, at man på revisorens opfordring havde valgt at tage 5.5 millioner kroner ud af overskuddet og kalde dem direkte projektomkostning i forbindelse med havneudvidelsen.

Derfor blev årets resultat kun på 5.5 millioner kroner. men reelt 11 millioner koner og dermed et ganske pænt resultat-

Der var for året budgetteret med et resultat på 9,7 millioner kroner før de førnævnte direkte projektomkostninger og dermed ,3 millioner kroner bedre end det budgetterede resultat. Det svarer til en fremgang på 13,4 procent.

- Bestyrelsen anser resultatet for tilfredsstillende, sagde Lars Bonderup Bjørn.

Havnens egenkapital ved regnskabsårets afslutning udgør kr. 182 millioner kroner, hvilket svarer til en soliditetsgrad på 64.

- Havnen står således godt rustet til at møde kommende års store udfordringer, særligt i forbindelse med det igangværende havneudvidelsesprojekt, forklarede havnedirektør Mikkel Seedorf Sørensen byrådet i Frederikshavn, der er havnens eneste ejere.

Havnen skal udvides

I sin videre beretning fokuserede Lars Bonderup Bjørn på det fremadrettede perspektiv for havnen og kom i den forbindelse ind på udvikling og fremdrift i havnens udvidelsesplaner.

- VVM-undersøgelserne og finansieringen er to punkter, der kommer til at kræve mange ressourcer. Men tidsplanen for projektet følges, og VVM-undersøgelserne og den øvrige myndighedsbehandling samt øvrige forundersøgelses- og forprojekteringsaktiviteter skrider frem som forventet, sagde han.

Lars Bonderup Bjørn glædede sig sammen med havnedirektør Mikkel Seedorf Sørensen over den store og positive interesse, der bredt set udvises fra offentligheden samt ikke mindst eksisterende og potentielle, nye kunder.

Det forventes stadig, at det fysiske byggeri kan indledes i begyndelsen af 3. kvartal 2014, og at første etape af projektet kan være klar til ibrugtagning i begyndelsen af 3. kvartal 2016.

Bedre forhold

Lars Bonderup Bjørn omtalte også arbejdet med at forbedre forholdene på færgehavnen, som der er en god og frugtbar dialog med rederier og brugere om.

Bestræbelserne på at øge de godsmængder, der kommer ind over trafikhavnen, har for andet år i træk udmøntet sig i en kraftig vækst, idet godsmængderne i 2012 er steget med 20 procent.

Særligt inden for biobrændsel er der sket en markant vækst. Færgegodset har i 2012 udvist en mere beskeden stigning, men udgjorde dog 2.180.000 tons, og der passerede således i regnskabsåret totalt set 2.533.000 tons gods over havnens kajer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.