Fremtidsmusik fra Audi

Ny A4 Quattro på podiet i Detroit, hvor Audi også viser brintbilen h-tron quattro concept

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TYSKLAND:Audi spiller på flere strenge på den aktuelle biludstilling i Detroit, hvor koncept-brintbilen h-tron quattro concept følger i sporet på den elektriske e-tron quattro concept, som blev vist i Frankfurt, mens A4 Allroad, som er skovmandsskjorte-udgaven af den nye A4, står i den produktionsklare version.

Mens e-tron quattro concept går i produktion, er brintversionen mere en showcase. Men den viser noget af den teknologi, vi kan vente i den nye A8, som kommer til næste år.

Det gælder især en ny styreenhed, som her betyder, at bilen kan parkere selv og være selvkørende i kø på motorvej ved hastigheder på op til 60 km/t. Brintdelen med lidt længere perspektiv har en rækkevidde på 600 km.

Solceller på taget

Mens brændselscellen leverer en effekt på 150 hk, har h-tron også et batteri, som leverer yderligere 136 hk, og som træder til, når der skal accelereres kortvarigt. Det giver bilen et samlet moment på 550 Nm, mens 0-100 km/t klares på under syv sekunder og topfarten er begrænset til 200 km/t.

Effekten fra batterierne omsættes til elmotorer på for- og bagaksel, som yder henholdsvis 122 hk og 192 hk.

En varmepumpe, der klimaregulerer kabinen og et solcelleanlæg på taget, der henter strøm til 1000 km ekstra kørsel, tæller også med. Bilen har for øvrigt lygter og kontrolskærme i kabinen konstrueret af det supertynde og fleksible OLED-materiale.

A4 Allroad Quattro har traditionen tro skovmandstrim, firehjulstræk og er hævet 2,3 centimeter i frihøjden. Imidlertid har modellen store 17 tommer fælge som standard, og det giver tilsammen en ekstra frihøjde på 3,4 centimeter. Undervognen kan samtidig udbygges med støddæmperregulering, som giver flere muligheder.

TFSI-benzinmotoren og de fem dieselmotorer, som fås til modellen, yder fra 150-272 hk.

Køresystemet Drive Selecet, som er standard, giver mulighed for at sætte bilen op, alt efter underlag.

Der foreligger endnu ikke noget om dansk introduktion eller priser for Allroad-modellen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.