Frikendt efter syv måneder bag tremmer

65-årig nordjyde pure frifundet i landsretten i sexsag

Forsvarsadvokaten kritiserer, at videoafhøringen ikke blev fremlagt ved Retten i Hjørring. Foto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Forsvarsadvokaten kritiserer, at videoafhøringen ikke blev fremlagt ved Retten i Hjørring. Foto: Bente Poder Bente Poder

AALBORG:En 65-årig mand fra Hjørring-egnen blev torsdag i Vestre Landsret pure frifundet for anklager om voldtægt af en dengang 11-årig pige.

Med frifindelsen blev der dermed sat et foreløbigt punktum for et syv måneder langt mareridt, der kulminerede 12. december 2012, hvor den 65-årige mand ved Retten i Hjørring blev idømt tre års fængsel for de påståede sexforbrydelser.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig i anklagerne og ankede byrettens dom på stedet.

Den 65-åriges forsvarer, Viborg-advokat Niels Fjeldberg, har efter landsrettens afgørelse rejst kritik af byrettens dom.

Advokaten mener, det var en fejl, at en videoafhøring af den 11-årige piges lillesøster - som angiveligt skulle have overværet sexovergrebene - ikke blev fremlagt som en del af bevismaterialet.

I videoafhøringen, der blev afspillet i sin fulde længde i landsretten torsdag, afviser lillesøsteren ethvert kendskab til overgrebene.

- Jeg forstår ikke, hvorfor den videoafhøring ikke blev vist allerede i byretten. Det kunne have sparet min klient for meget, siger Niels Fjeldberg til NORDJYSKE.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.