Frikirke kendte til overgreb mod pige

Gerningsmanden gentog senere overgreb mod andre piger

Foto: Henrik Bo Aalborg Menighedscenter <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo Aalborg Menighedscenter Foto: Henrik Bo

AALBORG:Selv om Aalborg Kommune kraftigt opfordrer alle til at indberette viden om overgreb på børn, så valgte en præst i en frimenighedskirke at undlade at fortælle kommunen om sexovergreb på en 12-årig pige. Få år efter begik gerningsmanden nye overgreb på to piger på seks og otte år.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.
Den nu 24-årige mand blev tirsdag i byretten i Aalborg idømt en behandlingsdom for blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang end samleje mod pigerne.
Manden var ven af familien til den 12-årige pige. På hendes fødselsdag i 2007 lokkede han pigen med ind på et toilet på hendes bopæl, hvor sexovergrebet fandt sted bag låst dør.

Præst kaldte til møde

Dette overgreb blev kendt af andre i 2008, da den dømte sammen med sine forældre samt pigens forældre i 2008 blev indkaldt til et forsoningsmøde med en præst fra frikirken Aalborg Menighedscenter.

Præstens referat fra mødet blev fremlagt i retten, men bag lukkede døre.

Under procedurerne kom det dog frem, at under mødet i frikirken blev overgrebet ikke beskrevet som værende så krænkende som i byretten, og der blev ikke inddraget andre myndigheder i 2008.

Overgreb opdaget

Men senere blev den 24-årige tiltalt for overgreb mod to piger på seks og otte år, begået på deres bopæl om aftenen 9. oktober 2010.

Det blev opdaget samme aften og meldt til politiet.

Manden blev anholdt under en gudstjeneste i sin menighed.

Pigen brød sammen

Mens politiet afventede en mentalundersøgelse af den 24-årige, brød den første pige sammen i november 2011 og fortalte om overgrebene på toilettet i 2007 til lærere på en efterskole.

- Hun græd og brækkede sig, da hun betroede sig. Hun var flov og meget ked af det. Ked af, at hendes mor skulle vide, at disse ting var sket for hende, vidnede forstanderen i retten.

I sin dom fulgte byretten anbefalingerne fra forsvarer, anklager og mentalundersøgelsen om, at manden idømmes en ambulant psykiatrisk sexologisk behandling i to år. I samme periode må han ikke være alene med, eller tage kontakt til børn under 18 år.

Brydes betingelserne ændres dommen til et års fængsel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk