Socialforhold

Frisør vinder årets frivilligpris

Ricardo Rodriquez får pris for at klippe brugere af Frelsens Hærs værested

Frisør Ricardo Rodriquez fra salon Chao Chao fik i går Aalborg Kommunes frivilligpris.

Frisør Ricardo Rodriquez fra salon Chao Chao fik i går Aalborg Kommunes frivilligpris.

AALBORG:Det blev frisør Ricardo Rodriquez fra salon Chao Chao på Mølleplads i Aalborg, der løb med æren, da rådmand for sundhed og kultur Mads Duedahl (V) i går aftes uddelte Aalborg Kommunes Frivilligpris 2014.

Ricardo får prisen for at være et godt eksempel på, hvordan en almindelig borger kan gøre en forskel i sit eget nærmiljø.

- I Aalborg Kommune har vi omkring 300 frivillige sociale foreninger, som alle yder et væsentligt arbejde i forhold til at skabe social sammenhængskraft i kommunen. Der er en store mangfoldighed i det frivillige liv, rigtig mange leverer en stor personlig indsats i deres nærmiljø, også uden at være knyttet op på en forening. Det er dette års prisvinder et eksempel på, forklarede Mads Duedahl.

Ricardo har haft sin frisørsalon på Mølleplads i mange år, og for halvandet år siden begyndte han at klippe flere af brugerne af Frelsens hærs værested, der ligger lige overfor.

- Jeg kan se hvor meget selvtillid, det giver til folk fra varmestuen, når de kommer her og får sig en klipning, fortalte han.

Ricardo Rodriquez har selv haft en onkel, der var alkoholiker. Og derfor mener han, det er vigtigt at behandle alle med den samme imødekommenhed og respekt. Så han hilser også altid på sine naboer og snakker med dem, når han møder dem på gaden.

Ricardo er opvokset i Madrid i Spanien, og herfra er han også vant til at omgås de misbrugere og alkoholikere, der ofte hang ud på gaderne i storbyen. Så det falder det ham helt naturligt at række en hånd ud til varmestuens brugere.

I fremtiden kan Ricardo forestille sig at holde nogle åbne frisøraftner, hvor han vil tilbyde brugere af varmestuen en klipning med rabat.

- Det er min måde at gøre en forskel i hverdagen for mennesker omkring mig i mit nærmiljø, forklarede han.

Ud over Ricardo Rodriguez var der i år 21 andre kandidater til frivilligprisen, som Aalborg Kommune har uddelt hvert år siden 2007. Sidste år gik den for eksempel til Line Hansen fra Fødselsdagskompagniet, og i 2012 var det Jeanet Kaptain fra bydelsmødrene i Aalborg Øst, der blev betænkt.

- Årets frivilligpris er ikke kun en udløber af vores årlige markering af frivilligdagen. Den er også Aalborg Kommunes anerkendelse af den meget væsentlige indsats, der hver dag ydes rundt omkring, understregede Mads Duedahl.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst