Frit tv-valg sat ud af drift

Kritik af Nørresundby Boligselskab for at binde sig til bestemt leverandør

Bredbånd Nord kunne gøre det billigere end GVD Antenneforening, men da GVD bad om også at lægge kabler i jorden - helt gratis - fik forretningsfører Kristian E. Lundgreen et ”nej tak” som svar. Foto: Grete Dahl <i>Foto Grete Dahl</i>

Bredbånd Nord kunne gøre det billigere end GVD Antenneforening, men da GVD bad om også at lægge kabler i jorden - helt gratis - fik forretningsfører Kristian E. Lundgreen et ”nej tak” som svar. Foto: Grete Dahl Foto Grete Dahl

AALBORG:Forbrugerne går glip af frit valg på tv og internet i et nyt, alment boligbyggeri i Aalborg. Nørresundby Boligselskab har bundet sig til en bestemt leverandør i flere år, og for at overholde kontraktens vilkår tillader boligselskabet heller ikke, at andre tv-operatører lægger kabler ned i vejen.

Bedst og billigst

GVD Antenneforening, som ikke får foden indenfor med sine kabler på Gartnervej i Skalborg, kritiserer fremgangsmåden.

- Det er beklageligt, at man ikke ville lade markedskræfterne og konkurrencen tilbyde beboerne det bedste og billigste produkt, siger forretningsfører Kristian E. Lundgreen.

Nørresundby Boligselskab forsvarer beslutningen om at binde sig til Bredbånd Nord.

- Vi har set på produktet, og hvad der var billigst for byggeriet og dermed også for huslejen. Bredbånds Nords tilbud var både billigst og bedst, siger direktør Lars Emborg, som mener, at kontrakter med eksklusive rettigheder er meget almindelige.

Imod de politiske signaler

Men både GVD Antenneforening og AN-TV, som er Aalborgs største antenneforening, kritiserer boligselskabet for at trodse alle politiske signaler om, at der skal være konkurrence på markedet, og at man skal væk fra bindende aftaler.

Boligselskabet valgte Bredbånd Nords, som ville etablere kabelanlægget gratis på Gartnervej. Men det kan blive en dyr beslutning på længere sigt, mener Ole Davidsen, formand for AN-TV.

Dyr løsning på lang sigt

- Det kan godt være, at boligselskabet vælger det billigste tilbud her og nu, men når det samtidig betyder, at man afskærer sig fra at vælge andre leverandører i 5-7 år, så er man forhindret i at skifte til en anden og billigere pakkeleverandør af tv og internet, og det kan hurtigt blive dyrere for forbrugerne i den lange ende. Markedet rykker sig nærmest i kvantespring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.