Nordjylland får igen værtsby til Royal Run

Nordjylland får igen en værtsby til Royal Run, og det er ikke Aalborg

Mandag 2 pinsedag var der Royal Run 2022 i Aalborg. Kronprins Frederik deltog på en miles ruten. Aalborg 6 Juni 2022     <i>Foto: Lars Pauli</i>

Mandag 2 pinsedag var der Royal Run 2022 i Aalborg. Kronprins Frederik deltog på en miles ruten. Aalborg 6 Juni 2022 Foto: Lars Pauli

Royal Run i Nordjylland er tilbage.

Efter et år uden nordjysk deltagelse får vi igen glæde af det store løb.

Det lægger fast, efter arrangøren, Danmarks Idrætsforbund, mandag morgen har offentliggjort, at Brønderslev bliver en af værtsbyerne i 2024.

- Vi er så glade for at kunne vende tilbage til Nordjylland efter et enkelt års fravær. Vi ved, at mange nordjyder var kede af, at vi ikke kom til det nordjyske til Royal Run ’23, så derfor er vi glade for at kunne imødekomme deres ønsker for næste års Royal Run, siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe, i en pressemeddelelse.

Royal Run kommer til Brønderslev i 2024 <i>Matthew James Harrison</i>

Royal Run kommer til Brønderslev i 2024 Matthew James Harrison

Og målet er klart for arrangøren. 

Royal Run skal være med til at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

- Nu er første by på plakaten, og når vi kommer til torsdag, har vi præsenteret hele holdet af nye Royal Run-værtsbyer. Det betyder også, at vi nu for alvor kan komme i gang med at inspirere danskerne i nye dele af landet til lidt mere bevægelse, siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF og medlem af Royal Runs styregruppe.

Royal Run er arrangeret af idrætsvisionen Bevæg dig for livet– et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Atletik.

Om Royal Run

 • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Siden da har eventet fundet sted hvert år 2. pinsedag.
 • I 2024 vil Royal Run således blive afholdt den 20. maj 2024 fem forskellige steder i landet.
 • Brønderslev Kommune kan i dag, mandag, afsløre, at den er den først offentliggjorte by, der skal være vært ved 2024-versionen af Royal Run. Frem til og med torsdag vil de øvrige fire byer blive offentliggjort.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
 • Royal Run ’23 opnåede deltagerrekord ved 93.679 tilmeldte i de fem værtsbyer: Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
 • Der er endnu ikke åbent for tilmelding til Royal Run ’24, det forventes at ske i løbet af november måned.

Royal Run

Hårdt arbejde bag

Det kræver en god portion hårdt arbejde, før man som kommune kan få Royal Run til. Og det har også været tilfældet i Brønderslev, fortæller borgmester Mikael Klitgaard i en pressemeddelelse.

- Nogle fantastisk driftige forretningsfolk, foreningsfolk og Nordjyllands Idrætshøjskole har knoklet for at få Royal Run til vores kommune. Og det er lykkedes. Kommunen har sagt ja til at bakke op om projektet, og vi stiller med gode folk, som sammen med en masse foreninger og frivillige får til opgave at skabe et supergodt Royal Run i Brønderslev.

Her fremhæver han blandt andre formanden for Vores By Brønderslev, Annette Drivsholm, ligesom Nordjyllands Idrætshøjskole også har lagt et stort arbejde bag.

Og så lægger borgmesteren vægt på, at det ikke kun er Brønderslev, men hele Nordjylland, som vinder ved arrangementet.

- Royal Run har givet udtryk for, at de glæder sig til at komme tilbage til Nordjylland og denne gang til vores kommune. Jeg håber, at hele Nordjylland vil bakke op om dagen og løbet. Vi vil stable en fest på benene og glæder os til at byde en af de kongelige velkommen her hos os.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod fare for nedstyrtning på supersygehus
Luk