Frivillige ind i kamp for lokale kirker

Tre små landsogne med nu kun en halv præst kæmper for at overleve

Therese Strand Nielsen og Hans-Jørn Højer Christensen kæmper for et aktivt kirkeliv i tre små landsogne og vil gerne have flere frivillige med i kampen.Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Therese Strand Nielsen og Hans-Jørn Højer Christensen kæmper for et aktivt kirkeliv i tre små landsogne og vil gerne have flere frivillige med i kampen.Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

ST. BRØNDUM: Nednormeringen af præstestillingen til halv tid i St. Brøndum, Siem og Torup Pastorat har fået de tre menighedsråd til at tage truslen om kirkelukninger meget alvorligt.

De har derfor kastet sig ud i kampen for overlevelse sammen med den entusiastiske nye præst, Therese Strand Nielsen.
Menighedsrådene har blandt andet besluttet at samle kræfterne i ét pastoratsråd, at holde flere fællesgudstjenester i pastoratet og at udnytte hver enkelt kirkes særlige karakter til skræddersyede gudstjenester og arrangementer.

Frivillige må tage mere fat

De har også besluttet at investere hele 20.000 kr. om året i tre år på at deltage i et projekt under Kirkefondet, hvor man kan få mentorhjælp til lokal kirkeudvikling, sparring med andre sogne og hjælp til at analysere det lokale kirkegrundlag.

Fredag 17. august kl. 19 skal de nuværende menighedsråd mødes til brainstorm i præstegården, og her skulle man blandt andet gerne kunne danne en lokal arbejdsgruppe, som også har nogle folk med uden for menighedsrådene.
- Hvis kirkerne skal overleve, kræver det jo også, at vi frivillige tager mere fat, siger Hans-Jørn Højer Christensen og opfordrer alle interesserede til at være med.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.