Patienter til vagtlægen blev mødt af telefonsvarer: Nu beklager regionen

En it-fejl betød, at patienter, som ringede til vagtlægen i Region Nordjylland 2. pinsedags morgen, blev mødt af en telefonsvarer i stedet for en læge

Mette Siggaard
Arkivfoto
Lægevagt 21. maj 2018 09:41 - Opdateret 21. maj 2018 14:33

NORDJYLLAND: En glemt helligdag gav mandag morgen problemer hos vagtlægerne i Nordjylland.

Når patienterne ringede til vagtlægen, fik de nemlig besked fra en telefonsvarer om, at lægevagten først åbnede for henvendelser klokken 16.

- Regionen har simpelthen ikke taget højde for, at 2. pinsedag ikke er en almindelig mandag, siger vagtlæge Christian Vejlø.

På en normal mandag skal patienterne henvende sig til egen læge mellem klokken 08 og 16, hvis de fejler noget akut. Men denne mandag, som altså er en helligdag kunne patienterne altså hverken ringen til egen læge eller til lægevagten. Man har dog hele tiden kunnet ringe 1-1-2 ved akut sygdom.

- Det er en rigtig uheldig situation. Jeg tror, at der er tale om en menneskelig fejl. Nogen har glemt, at mandagen i dag er en helligdag, og derfor har telefonen været programmeret til at gå af klokken otte, siger Eddie Nielsen, chef for vagtlægerne, til TV2 Nord.

Telefonerne var åbne igen omkring klokken 9.

Region Nordjylland, som rent praktisk står for det it-system, som kobler vagtlægens telefoner til og fra, beklager den gene, som det måtte have medført for nogle patienter.

Årsagen til fejlen er endnu ikke klarlagt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...