Lægevagt

Patienter til vagtlægen blev mødt af telefonsvarer: Nu beklager regionen

En it-fejl betød, at patienter, som ringede til vagtlægen i Region Nordjylland 2. pinsedags morgen, blev mødt af en telefonsvarer i stedet for en læge

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:En glemt helligdag gav mandag morgen problemer hos vagtlægerne i Nordjylland.

Når patienterne ringede til vagtlægen, fik de nemlig besked fra en telefonsvarer om, at lægevagten først åbnede for henvendelser klokken 16.

- Regionen har simpelthen ikke taget højde for, at 2. pinsedag ikke er en almindelig mandag, siger vagtlæge Christian Vejlø.

På en normal mandag skal patienterne henvende sig til egen læge mellem klokken 08 og 16, hvis de fejler noget akut. Men denne mandag, som altså er en helligdag kunne patienterne altså hverken ringen til egen læge eller til lægevagten. Man har dog hele tiden kunnet ringe 1-1-2 ved akut sygdom.

- Det er en rigtig uheldig situation. Jeg tror, at der er tale om en menneskelig fejl. Nogen har glemt, at mandagen i dag er en helligdag, og derfor har telefonen været programmeret til at gå af klokken otte, siger Eddie Nielsen, chef for vagtlægerne, til TV2 Nord.

Telefonerne var åbne igen omkring klokken 9.

Region Nordjylland, som rent praktisk står for det it-system, som kobler vagtlægens telefoner til og fra, beklager den gene, som det måtte have medført for nogle patienter.

Årsagen til fejlen er endnu ikke klarlagt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst