Frygt for, at det hele går i sort

Vi ved fra Østerild, at vindmøller får ejendomspriserne til at falde 20-30 pct., siger Stig Andersen

Det er dette sted ved Lild Klitplantage, hvor gården Græsbøl tidligere lå, Miljøministeriet og Thisted Kommune overvejer som et af i alt tre steder på statens arealer i den nord/nordøstlige ende af kommunen, der kan udlægges til kommunale vindmøller. 

Foto: Ole Iversen

Det er dette sted ved Lild Klitplantage, hvor gården Græsbøl tidligere lå, Miljøministeriet og Thisted Kommune overvejer som et af i alt tre steder på statens arealer i den nord/nordøstlige ende af kommunen, der kan udlægges til kommunale vindmøller. Foto: Ole Iversen

LILDSTRAND:- Turisterne er ikke interesseret i at se vindmøller, fastslår Stig Andersen, Bjerget, talsperson for de 42 lokale beboere, som søndag var samlet på Bulbjerghjemmet for at starte en protest imod kommunens planer om at udlægge et område ved Lild Klitplantage til kommunale vindmøller.

Han tilføjer, at man ved fra det nationale testcenter i Østerild Plantage, at vindmøller betyder, at ejendomspriserne i et område falder 20-30 pct. Så nu vil beboerne straks gå i gang med at undersøge, hvad den nuværende turisme betyder for eksempelvis butikshandlen i Frøstrup. Ligesom man vil skæve til Fjerritslev, idet Jammerbugt Kommune netop droppede tanker om vindmøller på bugten ud for Bulbjerg af hensyn til turismen.

- Vi vil overbevise kommunen om, at det er bedre at satse på turismen, siger Stig Andersen, som fortæller, at der endnu ikke er fyldt ud med sommerhuse i det område, der er udlagt til dette formål:

- Men bare frygten for vindmøller kan få hele udviklingen til at gå i sort, siger han.

Beboerne i Lild-området har endnu ikke, siger Stig Andersen adspurgt, kontakt med beboere i området ved den flade slette mellem Korsø Bakke og Hesseldal Bjerg ude ved Vigsø, som ifølge kommunens planer også kan levere to mulige steder til opstilling af kommunale vindmøller. Men det er også blandt ideerne:

- Jeg ved nok, at den tidligere Hanstholm Kommune ikke satsede så meget på turismen, men det mener jeg er nødvendigt, at Thisted Kommune nu gør - ligesom Jammerbugt Kommune, siger han og henviser til, at dagligvarehandelen i mange af kommunernes mindre byer er afhængig af turisterne.

Ved byrådets behandling af forslaget sidst i februar var bl.a. borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), udvalgsformand for teknik og miljø Henning Holm (S), udvalgsnæstformand Henrik Gregersen (V) og udvalgsmedlem Jane Kruse (SF) opmærksomme på, at alle tre steder, der peges på, giver kommunen udfordringer, dels hensyn til beboerne i området, dels hensyn til naturinteresserne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk