Frygt for fremtiden for Nationalpark TV

En ny lokal-tv ordning kan gøre det svært fortsat at sende tv fra Nationalpark Thy, siger Ejner Frøkjær, formand for nationalparkens bestyrelse

I modsætning til et række andre producenter har Nationalpark TV siden 2009 ikke brugt ret meget tid på studieudsendelser, men har i stedet året rundt leveret mange timers fjernsyn ude fra naturen i nationalparken. Arkivfoto: Jens Fogh-Andersen

I modsætning til et række andre producenter har Nationalpark TV siden 2009 ikke brugt ret meget tid på studieudsendelser, men har i stedet året rundt leveret mange timers fjernsyn ude fra naturen i nationalparken. Arkivfoto: Jens Fogh-Andersen

THY:Siden 2009 har Nationalpark TV årligt sendt 40 timers nyproduceret tv fra Nationalpark Thy til seere i Midt- og Vestjylland og i Nordjylland. Men et forslag til ny lokal-tv ordning skaber frygt for fremtiden for Nationalpark TV.

- Vi frygter, at Nationalpark TV er truet på eksistensen, siger Ejner Frøkjær, formand for nationalparkens bestyrelse, som havde sagen på dagsordenen til sit seneste møde, hvor det blev besluttet, at tage direkte kontakt til kulturmonister Marianne Jelved (R) i sagen.

I maj blev kulturministeren og partierne bag medieforliget enige om en ny ordning for lokal-tv. Ordningen træder i kraft næste år. I forhold til nu skal lokal-tv programmerne produceres fra og til og om/med befolkningen i lokalområdet, for at der kan opnås programtilladelse og tilskud. Den ny ordning stiller også krav om seertal og til omfanget af nyproduceret tv. Det skal være på 100 timer. Endelig skal antallet af lokal-tv stationer begrænses til tre i tv-region Midt-Vest.

- Som noget nyt vil et krav for at få sendetilladelse være, at produktion af tv er en hovedopgave. Det er ikke tilfældet for Nationalpark TV. Det er ikke en tv-station, men et redskab nationalparken har for at bruge tv-mediet til formidling, siger Ejner Frøkjær, som allerede i april skrev et høringssvar til kulturstyrelsen, hvor han gjorde opmærksom på, at Nationalpark TV produceres af et team med forankring i et lokalt produktionsselskab i Thy. Udsendelserne sendes på Kanal Midt-Vest, men har også publikum i Nordjylland.

Kvalitet og seertal

- Vi har undersøgelser, som siger, at 44 procent af indbyggerne i Thisted Kommune kender Nationalpark TV og ser det jævnligt, og at der er trofaste seere i den øvrige del af TV Midt-Vest og TV Nord’s dækningsområder, siger Else Østergaard Andersen, leder at Nationalpark Thy.

Hun frygter, at hvis kravet om, at der blot skal være tre sendetilladelser i TV Midt-Vests dækningsområde fremover, så bliver det vanskeligt at finde en plads til Nationalpark TV.

- Vi mener selv, at Nationalpark TV allerede i dag opfylder kravene både til kvalitet i udsendelserne og til seertal, men det er da korrekt, at det ikke er en primær opgave for nationalparken at producere ikke kommercielt tv. Vi gør det som del af vores formidlingsarbejde, siger Else Østergaard Andersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.