Frygt for ledighed får mange til at lægge penge til side

Opsparingen sker især for at kunne blive siddende i sin bolig

Det er meget vigtigt for os at kunne blive siddende i boligen, selv om vi skulle miste jobbet.Arkivfoto

Det er meget vigtigt for os at kunne blive siddende i boligen, selv om vi skulle miste jobbet.Arkivfoto

AALBORG:Hvis der er noget, der kan få os til at lægge flere penge til side til at dække vores boligudgifter, så er det frygten for arbejdsløshed.

Hver femte svarer i en undersøgelse foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk, at frygten for arbejdsløshed har fået dem til at lægge flere penge til side til boligen.

- Mister man sit arbejde, mister mange en stor procentdel af indkomsten, selv hvis man går på dagpenge. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis man bor alene og ikke deler boligudgifterne med nogen; så kan det være svært at få betalt terminen. Men flere burde måske være opmærksomme på renten og boligbeskatningen, der også kan give store forskydninger i privatøkonomien, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

I undersøgelsen svarer 13 procent, at de er begyndt at lægge flere penge til side på grund af risiko for rentestigning, mens 12 procent lægger penge til side på grund af usikkerhed omkring boligbeskatningen. Mere end hver tredje svarer, at de ikke er begyndt at lægge flere penge til side.

Energipriser bekymrer

Også de stigende energipriser får os til at stramme livremmen.

Hver tiende har svaret, at de lægger ekstra til side på grund af de stigende priser på varmt vand og lune stuer.

Energipriserne er noget, der optager os både i vores valg af bolig, men også når det kommer til vores privatøkonomi. Sidder man med et gammelt oliefyr, har man for længst opdaget, at prisen på fyringsolie ikke er, hvad den har været.

Få frygter stormskader

Trods efterårets storme og alvorlige følgeskader er kun to procent begyndt at lægge flere penge til side af frygt for at skulle bruge ekstra til at udbedre stormskader. Mange har en husforsikring, der dækker skaderne på huset som følge af en storm, og selvom der er en selvrisiko, behøver de fleste ikke spare op for at kunne dække det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.