Frygt for ulykker på molen i Vorupør

Molen i Vorupør er glat og slimet - lystfiskerformanden Allan Munk frygter faldulykker

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VORUPØR:- Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig nogle børn, der kommer rendende her og glider. Det kan jo være livsfarligt.

Allan Munk viser med sin sko, hvor glat og slimet den grønklædte betonoverflade er på den yderste ende af molen i Vorupør.

Det er her, lystfiskerne ofte bevæger sig ud for at kaste snøren i Vesterhavet - i jagten på makreller eller mørksej. Det gælder både turister med børn og lokale folk som Allan Munk, der er formand for Vorupør Pram- og Lystfiskerforening.

Istandsættelsen af den nedslidte mole begyndte for et år siden, og Allan Munk understreger, at han er yderst taknemmelig over dette projekt såvel som de øvrige mange millioner, der bruges på at skabe nye muligheder for turisme i Vorupør. Problemet er bare, at molens nye konstruktion af en forpost til Vesterhavet - en platform med plads til 50 personer - jævnligt oversprøjtes med saltvand.

- Vi oplever hyppige bølgesprøjt selv i ekstremt godt vejr. Hvis der er lidt dønninger, så kan du faktisk ikke være her. Det er utroligt synd, siger Allan Munk.

Vandet slår så ofte ind over molen, at der allerede har dannet sig et tyndt lag alger, hvilket efter Allan Munks mening øger risikoen for faldulykker og - måske - erstatningskrav over for de ansvarlige.

Det er entreprenørfirma, der gennemfører molerenoveringen for Kystdirektoratet - et projekt til 12 millioner kroner. Efter færdiggørelsen overdrages molen til Thisted Kommune.

Allan Munk har taget kontakt til Thisted Kommune for at give sin bekymring videre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.