FUF: Ryk sammen i landsbyerne

Faldende børnetal og stram økonomi betyder nye tider for kommunens foreningsliv

Bortset fra Kappelborg i Skagen er der ikke bygget nye foreningsfaciliteter siden kommunesammenlægningen i 2007, og ifølge FUF’s visionsplan er der mange steder behov for, at man organiserer sig på nye måder og færre matrikler. Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Bortset fra Kappelborg i Skagen er der ikke bygget nye foreningsfaciliteter siden kommunesammenlægningen i 2007, og ifølge FUF’s visionsplan er der mange steder behov for, at man organiserer sig på nye måder og færre matrikler. Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Ungdom Fællesråd (FUF) holder den kommende uge tre informations- og debatmøder om paraplyorganisationens visionsplan.

Visionsplanen tager udgangspunkt i kommunens befolkningsudvikling med faldende indbyggertal og færre børn og unge.
Sammenholdt med en anstrengt kommunal økonomi kræver det nytænkning, og at foreningslivet rykker sammen på færre faciliteter, hvis de sparsomme midler skal strække.
- Bortset fra Kappelborg i Skagen er der siden kommunesammenlægningen i 2007 ikke lagt to mursten ovenpå hinanden til nyt foreningsbyggeri, siger Henrik Carlsen, formand for FUF.

Voerså og Elling i vækst

Kun to af kommunens landsbyer, Voerså og Elling, har fra 2006-2012 haft stigende befolkningstal. Alle andre landsbyer er i tilbagegang.

- Det passer fint med, at foreningslivet i Elling-området vil lave et kraftcenter omkring Bannerslundhallen, ligesom Voerså har store planer om et multihus på den gamle krogrund, siger Henrik Carlsen.

Tre møder på en uge

Det første møde er tirsdag 2. oktober i Manegen i Sæby.
Torsdag er møde i Maskinhallen, Fredeirkshavn, og på mandag på Kappelborg i Skagen. Alle tre steder fra 17-18.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.