Sæby

Fuglefængeren fortalt...

Oplev også de originale illustrationer af kunstneren Anne Marie Johansen - og operaformidler Søren Schelling synge "Tryllefløjten"

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Operaformidler Søren Schelling introducerer Mozarts ”Tryllefløjten” og synger uddrag.

SÆBY:En operafortælling er ikke et foredrag om opera eller en introduktion til et værk.

Det er heller ikke en genfortælling af en operahandling med musikeksempler, det er en unik fortælling, der har sin egen form og sit eget udtryk. Den er blevet til på baggrund af en operahandling, og undervejs vil fortællingen blive illustreret af musiksekvenser fra den pågældende opera. Operaen sætter således en ramme om historien, men en ramme der kan gennembrydes af de spor, fortællingen følger.

"Fuglefængeren" er historien om Papageno og hans prins Taminos eventyrlige rejse for at befri prinsesse Pamina. En historie om kampen mellem det gode og det onde, om kærlighed og kulde og om farlige prøvelser.

Oplev også de originale illustrationer af kunstneren Anne Marie Johansen - illustrationer, der er udstillet i forbindelse med arrangementet. Inden fortællingen vil sanger og operaformidler Søren Schelling introducere Mozarts "Tryllefløjten" og synge uddrag fra operaen.

Schelling bor i Aarhus og fungerer som freelance-sanger, fortæller, foredragsholder og musik- og operaformidler. Han er cand.mag. i litteratur, sprog, retorik og formidling fra Aarhus Universitet og har også studeret klassisk sang ved det Jyske Musikkonservatorium. Igennem årene har Schelling sunget en lang række koncerter, både som solist og korsanger og holdt foredrag og koncertforedrag om opera og musik.

Anne Marie Johansen arbejder til hverdag på det gamle værftsområde i Frederikshavn - FME.

- Her har jeg mit atelier på riggerloftet, og jeg har med garanti Danmarks mest skjulte og gemte værksted, bag gitterporten på "hard hat area". Hér er arbejdsro og her finder jeg inspiration til at arbejde med værker i olie, på lærred, på træ, på jern, på kobber. Jeg er fascineret af trækfuglene og det store himmelrum, og arbejder med motivets rytme ofte i mange lag, fortæller hun.

Anne Maria Johansen har altid haft stor glæde ved at læse og synge salmer og have dem med i sin hverdag, hvor de danne en grundstemning at arbejde ud fra.

- Som illustrator arbejder jeg med at indfange meningen i en tekst og omdanne indtrykket til billede på papir. Tekst og billede skulle meget gerne læne sig op ad hinanden og danne en helhed. Det gælder også i mit samarbejde med Søren Schelling. Det er meget givende med sådan et dejligt samarbejde, slutter Anne Maria Johansen.

Du kan læse mere på www.sorenschelling.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst