Fuld enighed om Thisteds budget

Forliget om Thisted Kommunes budget for 2019 har fokus på udvikling og styrket velfærd

Torsdagens fire timer lange forhandlingsmøde var det tredje i rækken - og det endte med forlig om Thisted Kommunes budget for 2019.Foto: Thisted Kommune

Torsdagens fire timer lange forhandlingsmøde var det tredje i rækken - og det endte med forlig om Thisted Kommunes budget for 2019.Foto: Thisted Kommune

THISTED:Efter tre forhandlingsrunder Thisted Kommune var der torsdag fuld politisk enighed om næste års budget.

Det fokuserer på "udvikling og styrket velfærd". Og det vil ske uden den skattenedsættelse, som på et tidligt tidspunkt i forhandlingerne blev fremhævet som et kardinalpunkt fra de konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Enigheden om næste års budget opstod under et fire timer langt forhandlingsmøde torsdag aften mellem formændene for kommunalbestyrelsens otte politiske partier og borgmester Ulla Vestergaard (S).

Givet og taget

- Det var vores tredje grundige forhandlingsmøde, men jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke var helt sikker på, at vi kunne få et forlig om budgettet, hvor alle partier var med, siger borgmester Ulla Vestergaard, som nu glæder sig over, at der er 27 stemmer bag budgettet - og dermed fuld politisk enighed.

- Vi har siddet otte partier på tværs af det politiske spektrum - så der er givet og taget, men det er nødvendigt for at nå et resultat, hvor alle er med, siger borgmesteren og tilføjer, at forhandlingerne var begunstiget af et økonomisk råderum på 24 mio. kroner, hvoraf de 18 var anvist af direktionen.

- Så vi stod ikke i en situation, hvor vi skulle skære et sted for at få noget igennem et andet, siger Ulla Vestergaard.

Også Niels Jørgen Pedersen, formand for Venstres gruppe, er tilfreds.

Detaljer og store linjer

- Det har ikke været det vanskeligste budgetoplæg, men det har været muligt at finde noget, som alle kan se, går i deres retning, siger Niels Jørgen Pedersen.

I lighed med borgmesteren gik han til torsdagens møde uden at være helt sikker på, at der kunne indgås det bredest mulige forlig.

- Vi fik et budget, som afspejler politisk vilje til både at gå i detaljen og til at se på de helt store linjer, siger Niels Jørgen Pedersen.

Således er der i forligsteksten tilført 18,3 mio. kroner i 2019 og årene fremover til at fastholde og styrke kernevelfærden, ligesom der er fundet 200.000 kroner til musikterapi for demente borgere, et emne, som har været heftigt debatteret i forbindelse med budgetlægningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.