Energiselskaber

Fusion skaber nyt stort elselskab

HEF og Nyfors går sammen og bliver landets femtestørste med 425 ansatte

Fusionsenergi. Det nye elselskab kommer til at dække det meste af Nordjylland. Arkivfoto: Torben Hansen

Fusionsenergi. Det nye elselskab kommer til at dække det meste af Nordjylland. Arkivfoto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Elforsyningen i det meste af Nordjylland er på vej til at blive samlet i ét selskab. Tirsdag meddelte de to store nordjyske elselskaber HEF (Himmerlands Elforsyning) og Nyfors, at de arbejder hen imod en fusion.

Fusionen vil bane vejen for betydelige effektiviseringsgevinster, skriver de to selskaber i en fælles meddelelse.

Samtidig bliver der skabt et stort regionalt energiselskab – det femtestørste i Danmark – med et udstrakt el- og fibernet både nord og syd for Limfjorden, en egenkapital på ca. 3,8 mia. kr. og 425 ansatte.

Forceret udvikling

Udviklingen inden for elsektoren er altid gået mod større enheder, men liberaliseringen af elmarkedet, en detaljeret offentlig regulering og de muligheder og udfordringer, som energipolitikken medfører, har ifølge de to selskaber forceret udviklingen.

- Løsningen betyder, at vi bevarer lokal aktivitet og arbejdspladser i Brønderslev, samtidig med at vi vil kunne reducere driftsomkostningerne. Det har været afgørende for beslutningen hos Nyfors, siger selskabets formand, Gerda Pedersen.

Formanden for HEF, Jens Kr. Larsen, glæder sig over, at konsolideringen af den nordjyske elforsyning kommer et stort skridt videre. Andre steder i landet er der allerede dannet store regionale energiselskaber. Nu kommer Nordjylland med.

Virkning fra 1. januar

Inden nytår vil bestyrelserne for Nyfors og HEF fremlægge det endelige forslag til fusion for de to selskabers kompetente forsamlinger.

Forslaget skal gennem to behandlinger i repræsentantskaberne og efterfølgende godkendes af myndighederne, før fusionen kan føres ud i livet. Målet er, at fusionen kan ske med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2014.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst