Da freden kom - for børn

Museum Mors og M. C. Holms Skoles 0. klasse har samarbejdet om at fortælle besættelses- og befrielseshistorie for børn

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MORS:”Freden kom” er navnet på en ny udstilling på Museum Mors i anledning af 75-års-jubilæet for Befrielsen 5. maj 1945 - og i øvrigt 80-års-jubilæet for den tyske besættelse af Danmark 9. april 1940.

Udstillingen er målrettet børn, skabt af Mette Elimar Jensen, der er museets kunst- og kulturformidler for børn og unge, i samarbejde med nulte klasse på M. C. Holms Skole i Nykøbing. Udstillingen består af små billedfortællinger, der forholder sig til børneliv under Besættelsen og børneliv i dag, fortæller hun. Udstillingen udvikler sig i øvrigt løbende frem mod befrielsesaftenen, mandag 4. maj.

I samarbejdet med børnene er Mette Elimar Jensen og børnehaveklassleder Marianne Vangsgaard Torbensen, M. C. Holms Skole, i gang med et forløb på skolen. Oprindelig var planen, at det skulle blive til en udstilling i skoletjenestens lokaler på museet i maj, men da coronakrisen satte en stopper for den plan, blev den ændret til at være en digital udstilling på museets hjemmeside.

- Krisen til trods har det vist sig at være en rigtig sjov, men udfordrende måde at arbejde på. Der er trådt ny stier til fremtidens måde at samarbejde på, siger Mette Elimar Jensen.

Hun er uddannet grafiker og har lavet basisillustrationerne til projektet.

Nærmere på: www.museummors.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden