Ny udstillere i Skulpturhaven

Hos Kirsten Barlit og Jørgen Snejstrup i Svankjær er der masser af plads til afstand, og de har indkøbt sprit - så nu åbner de for besøgende, og man kan også selv prøve at støbe et par bronzeskulpturer

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SVANKJÆR:Skulpturhaven i Svankjær hos Kirsten Barlit og Jørgen Snejstrup er nu åben - og det med en del nyheder, fortæller Kirsten Barlit:

- Vi har med 11.000 kvadratmeter masser af plads til at holde behørig afstand - og masser af sprit. Så når man nu ikke kan komme hverken til Spanien eller Italien, så læg i stedet vejen forbi Skulpturhaven, hvor vi faktisk viser over 300 skulpturer, lyder hendes opfordring.

Man skal dog selv medbringe kaffe, mad og eventuelle drikkevarer med.

Skulpturhaven og galleriet Glocal Art i Dronninglund har netop indledt et samarbejde, som foreløbig betyder, at den ugandiske skulptør Lilian Nabuliime udstiller to af sine store meget imponerende skulpturer i Skulpturhaven:

- Det er vi meget beæret over, siger Kirsten Barlit, som fortæller, at Lilian Nabuliime anses for at være Ugandas mest berømte skulptør. Hun er født 1963 og underviser på Margaret Trowell School of Industrial and Fine Art ved Makerere University i Ugandas hovedstad Kampala.

Glocal Art er et førende galleri med afrikansk kunst, hovedsagelig malerier, fortæller Kirsten Barlit:

- Derfor udstilles skulpturerne her, og vi arbejder allerede på at få flere hertil. Galleriet arrangerer også årlige ture til kunstnere i Uganda.

Men derudover har hun og hendes mand også skulpturer fra Grønland over Afrika og helt til Australien:

- Men vi behøver ikke at tage så langt væk, når man også kan få forbindelse med en skulptør på Mors, siger hun om en ny udstiller:

- Under kunstnernavnet Sixpence udstiller Søren ”Sixpence” Larsen fra Erslev sine jernskulpturer. Søren har mange års erfaring i at arbejde med jernkunst. Han ønskede at være aktuel, så han har selvfølgelig også lavet en corona-skulptur . Det blev til et sygt stykke træ, som tre personer i jern bærer med titlen ”Vi bærer i flok”.

Også indendøre er der mulighed for - med behørig afstand - at se kunst i Svankjær:

- Vi har bl.a. fået bidrag fra Sjælland af keramiker Torben Nielsen. Hans værker er så specielle og anderledes, så dem skal man altså komme at se. Han har formået at få sin keramik til at ligne bronzestøbning.

Men mange andre kunstnere udstiller også deres værker i Svankjær, fortæller Kirsten Barlit:

- Vi har rigtig mange skønne skulpturer af ingen mindre end Jens Galschiøt, og en af Rumæniens største kunstnere Gavril Zmicala er selv kørt hele vejen fra Rumænien for at være med til vores seneste store udstilling.

Og hun fortsætter:

- Der er rigtig meget at se på, og vi har åbent hver dag hele dagen, så kom væk fra alle tankerne om coronaen.

Men man behøver ikke kun at se:

- Vi trænger vist alle til, at der skal til at ske noget, så hvis du aldrig har prøvet virkelig at støbe en bronzeskulptur, har du mulighed for det her i Skulpturhaven.

På blot to weekender kan du skabe to bronzefigurer, der holder i flere hundred år. Det er da bedre end at gå virkeløst rundt og blot vente på, at coronaen forlader os. Vi har brugt denne hårde tid til at skabe ny muligheder. Med gode naboers hjælp er der blevet ryddet krat og underskov og lavet stier med pladser til mange skulpturer, så er man skulptør med en vis standard, hører vi gerne fra dig, lyder endnu en opfordring fra Kirsten Barlit.

Nærmere på: www.skulpturhaven-i-thy.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.