Kunstudstilling

Ny udstilling ”En Verden i Søgen efter Balance”

Canadiske Ella Morton viser fotoer fra Arktis, mens danske Jesper Dalgaard giver et kig ind i fremtiden

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Canadiske Ella Morton udstiller sine eksperimentelle fotoer fra Arktis. Det er anden gang, hun er i Hanstholm. Hun var også med ved landartfestivalen i 2015. Foto: Ole Iversen Ole Iversen

HANSTHOLM:Eksperimentel fotokunst af canadiske Ella Morton og miniaturemodeller som både grønne utopiske planeter og postapokalyptiske scifilandskaber af Jesper Dalgaard, København, har skabt Hanstholm Fyrs augustudstilling, ”En Verden i Søgen efter Balance”, som har fernisering søndag eftermiddag 23. august og løber til og med søndag 18. oktober.

Mange af fyrets rum er indtaget af de to kunstnere, som hver for sig sætter fokus på den verden, vi lever i, og hvad der kan ske i fremtiden.

Emma Morton, der er fra Toronto, er berejst i det allernordligste - på Svalbard og højt oppe i Canadas arktiske områder. Det afspejler hendes 42 fotoer. Hun vil med sin fotokunst gerne gå mod strømmen og vise, hvad analoge billeder og film kan i vores digitale tidsalder. Og en vinkel af hendes billeder og de to 8 mm-film, som hun også udstiller, er et blik på de klimaforandringer, der sker foran øjnene af os.

Jesper Dallgard har sin hovedudstiiling i det store maskinhus. Her kan gæsterne opleve hans store og små konstruktioner, som fungerer som kig ind i andre verdener.

- Jeg vil gerne sætte tanker i gang om den fremtid, hvor vi mennesker måske bliver tvunget til at forlade denne planet, siger Jesper Dalgaard, der oprindelig er fra Skive og fortsætter:

- Mine installationer kan kaldes spejderkunst, men er ligeså meget landart, fordi tingene er tænkt som mulige at skalere op i stor størrelse.

Ved udstillingen på Fyret viser Jesper Dalgaard både nye og ældre skulpturelle værker og installationer - nogle af dem med inddragelse af hans originale videoer.

Ved ferniseringen er der også artist talk med de to udstillere, tilsammen kl. 14-18.

Breaking
Følg snestormens rasen live - al busdrift i Nordjylland er indstillet
Luk